Презентація "Одяг і сучасний вигляд підлітків. Корисні поради"

Про матеріал
Зовнішній вигляд — це важлива складова частина уявлення підлітка про себе, як про особистість. Ось саме тому одяг — це кращий спосіб проявити себе в соціумі. Презентація дає корисні поради підлітку щодо створення власного іміджу, доцільності того чи іншого одягу, збереженню свого здоров я. У створенні презентації використані матеріали з інтернету https://www.youtube.com/watch?v=yFELDH9Mwb8
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Одяг і зовнішній вигляд сучасних підлітків

Номер слайду 2

Ти - підліток

Номер слайду 3

Ти підліток і, звісно, бажаєш довести батькам та іншим дорослим, що можеш самостійно приймати рішення, вибирати, з ким тобі спілкуватися, чим захоплюватися, як одягатися. Деякі дорослі вважають, що дітям зарано цікавитися модою. Замість того, щоб крутитися перед дзеркалом, краще книжки читати і думати про навчання. Та й, взагалі: у людини головне не зовнішність, а її внутрішній світ. І з цим, звісно, не посперечаєшся. Та погляньмо з іншого боку.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

ЗУСТРІЧАЮТЬ ЗА ОДЕЖЕЮ

Номер слайду 6

Коли ти приходиш в новий колектив або з кимось знайомишся, розуму одразу не видно і риси характеру важко розгледіти. Як не старайся показати свій внутрішній світ, але спершу, все одно, звертають увагу на зовнішність. І краще справити хороше враження, адже ЗУСТРІЧАЮТЬ ЗА ОДЕЖЕЮ!  Одяг може чимало розповісти про свого господаря: які в нього смаки, захоплення, мрії, наскільки він упевнений у собі, наскільки творчий. Це один із способів показати себе. І так було завжди.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

А ЯК ВОНО БУЛО?

Номер слайду 9

Спочатку основною метою одягу був захист. Від холоду куталися в теплі шкури. Від спеки та комах мастилися глиною.  Але потім люди помітили,що за допомогою зовнішнього вигляду можна вирізнитися. Щоб похвалитися своєю вправністю, мисливці стали обмотуватися шкурами вбитих тварин. Щоб налякати ворога в бою, вояки наносили на обличчя жахаючі малюнки.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

ОБИРАЙ САМ КИМ ХОЧЕШ БУТИ ТИ

Номер слайду 12

Часи змінилися, але люди і досі використовують свій одяг, щоб вразити інших. Таким чином, і створюється мода. Справжні модники так стараються, що стають схожими один на одного. Зазвичай модні закони створюють творчі сміливі люди, а інші лиш намагаються їх копіювати. ОБИРАЙ САМ КИМ ХОЧЕШ БУТИ ТИ

Номер слайду 13

Номер слайду 14

БУДЬ СОБОЮ, МАЙ СВІЙ ОСОБЛИВИЙ СТИЛЬ

Номер слайду 15

Варто пам’ятати, що одяг має обрамлювати господаря, а не привертати увагу. А знаєш, що було і залишається модним у всі часи?БУТИ СОБОЮ, МАТИ СВІЙ ОСОБЛИВИЙ СТИЛЬ. І це легше, ніж тобі здається. Не дивися на друзів чи подружок. Головне, щоб одяг подобався саме тобі.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

ПАМЯТАЙ ПРО ЧИСТОТУ ОДЯГУ !

Номер слайду 18

Пам’ятай про чистоту та акуратність одягу. Навіть наймодніші речі матимуть безглуздий вигляд, якщо у тебе відірвані ґудзики та брудні черевики. Будь охайним, якби банально це не звучало. Одяг повинен бути чистим, випрасуваним, підходити за розміром. Ти ж хочеш, щоб друзі захоплювалися тобою? Якось немає бажання мати за взірець для себе людину, що ходить у пожмаканій футболці, яка ще й висить на фігурі, як на вішалці, та у заляпаних грязюкою джинсах!

Номер слайду 19

Номер слайду 20

ФАНТАЗУЙ! ПРИДУМУЙ СВОЇ СПОСОБИ ПЕРЕРОБКИ ОДЯГУ І ДІЛИСЯ НИМИ З ДРУЗЯМИ !

Номер слайду 21

А що робити, якщо для створення власного стилю бракує грошей?ФАНТАЗУЙ! Непоказну сукню можна прикрасити красивим паском або яскравими бусами. Старий светр доповнити шарфом або хустинкою. Звичайні джинси стануть витвором мистецтва, якщо обклеїти їх стразами або обшити ґудзиками. А якщо вдома є швейна машинка, тобі взагалі пощастило. Коли твої домашні занудьгують, запропонуй їм подумати як можна переробити твої старі речі: сукню на спідницю, з штанів зробити шорти, а з піджака модний жилет. Перевага перероблених речей у тому, що таких не буде ні в кого. ПРИДУМУЙ СВОЇ СПОСОБИ ПЕРЕРОБКИ ОДЯГУ І ДІЛИСЯ НИМИ З ДРУЗЯМИ!

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Проблема: твої батьки

Номер слайду 26

А буває, що на шляху створення власного образу виникає інша проблема: твої батьки. Річ у тому, що смаки дітей та батьків рідко збігаються. Ти мрієш про модний прикид, а мама купує светрик з оленятком. Або ти цілий день придумуєш вбрання, а тато забороняє виходити в ньому на вулицю. Заспокойся! Як ти думаєш, що змушує батьків приймати таке рішення?

Номер слайду 27

Номер слайду 28

СПОСІБ САМОВИРАЗИТИСЯ

Номер слайду 29

Якщо твоє вбрання не відповідає погоді або дуже провокаційне і занадто яскраве, батьки мають рацію: розгулювати вулицею у таких нарядах небезпечно. Якщо це не так, спробуй пояснити батькам, що одяг для дитини це СПОСІБ САМОВИРАЗИТИСЯ Коли вдягаєш те, що подобається, одразу і настрій покращується, і впевненість зростає. А це найважливіше. Хто наважиться заперечувати? Головне не переборщити із самовираженням, бо від стильного вигляду до безглуздого один крок.

Номер слайду 30

ОДЯГ МАЄ ВІДПОВІДАТИ МІСЦЮ ТА ПОДІЇ

Номер слайду 31

Шорти і майки вдягають на пляж, а не в кінотеатр. Спортивний костюм знадобиться на уроці фізкультури, а не на святі. Для школи зупини свій вибір на одязі класичного або ділового стилю. Джинси в стразах чи футболку з прикольним монстром залиш для прогулянок з друзями.

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

ОДЯГ МАЄ ВІДПОВІДАТИ ПОГОДІ

Номер слайду 35

Деякі діти знімають шапку, поки мама не бачить. Їм здається, що так красивіше. Або вдягають улюблені кросівки та вкорочені джинси в сильний мороз. Та хіба це красиво, коли в тебе червоні вуха і тече з носа? НАСПРАВДІ НЕМАЄ НІЧОГО КРАСИВІШОГО, НІЖ БУТИ ЗДОРОВИМ!

Номер слайду 36

Номер слайду 37

ПРОВОДЖАЮТЬ ЗАВЖДИ ЗА РОЗУМОМ !

Номер слайду 38

Важливо також знати, що стиль це не тільки одяг, а й твої манери: вміння рухатись, говорити, спілкуватися. Тому тільки ввічливість, вихованість, терпимість до інших. З грубою людиною, яку б приємну зовнішність вона не мала, охочих спілкуватися буде небагато. Враження від красивої картинки швидко минають і тоді хочеться роздивитись, що ховається за нею, бо як говорить народна мудрість ЗУСТРІЧАЮТЬ ЗА ОДЕЖЕЮ, А ОТ ПРОВОДЖАЮТЬ ЗАВЖДИ ЗА РОЗУМОМ!

Номер слайду 39

pptx
Додано
23 лютого 2021
Переглядів
4278
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку