Презентація «Огляд і аналіз сучасних популярних блогерів»

Про матеріал
Останнім часом вчителі б’ють на сполох, щодо стрімкого погіршання успішності в навчанні. І це дивно в наш час – адже, інформації, яка нас оточує з кожним днем все більше. Мені стало цікаво: звідки наші діти черпають інформацію? І я вирішила провести анкетування серед учнів школи. За підсумками стало зрозуміло, що більшість інформації діти беруть з Ютуба і, майже, кожен підписаний на декількох блогерів. Що цікавого пропонують нам сучасні блогери? Вочевидь, переважає контент, який не приносить жодної користі. Чому ж наші діти годинами можуть спостерігати, як інші діти розпаковують кіндер-сюрпризи, слухають дурнуваті пісеньки, які неможливо викинути з голови або як дорослі дяді-тьоті блогери «клеють блазнів» перед камерою? Відповідь проста – дивляться, бо не треба ні над чим замислюватися, не треба напружуватися. А ще, крім непотрібних, не корисних присутньо багато аморальних речей, які мають сильну дію на слабку дитячу психіку. Та не треба забувати, що завжди є альтернатива. Існує, на щастя, багато каналів цікавих, як із точки зору самої інформації, так і з точки зору подання цієї інформації. Багато прогресивних батьків впевнені, що забороняти гаджети з «веселим дитячим відео» - це бути кимось типу «душителя прогреса». Та все ж я наважуюсь порадити батькам: слідкуйте за тим, що дивляться ваші діти. А вчителям не завадило б побільше задавати дітям вдома переглядати навчального матеріалу на корисних сайтах і тоді, можливо, у дітей не залишилося б часу на перегляд дурнуватих контентів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Медіапроектна тему:«Огляд і аналіз сучасних популярних блогерів»Підготували: Вчитель початкових класів Шкуматова О. Ю. Вчитель інформатики Третьяков С. В.

Номер слайду 2

Скажи мені, що ти дивишся,і я скажу, хто ти. Скажи мені, хто твій друг і я скажу, хто ти.

Номер слайду 3

Давайте замислимося…У Вас є дитина? Зверніть увагу на те, що вона дивиться в Інтернеті…

Номер слайду 4

Читати?! – ні! Все є в You. Tube!

Номер слайду 5

Що дивляться підлітки?.. Відеоблоги« Дмитрий Крымский»«Монтон»«Ee. One. Guy »«Чоткий Паца»«Ad. Me »«Марьяна Ро»«Мистер Макс, Мисс Кети»«Катя Клэп»«Трум-трум»«Моголь TV»…

Номер слайду 6

КатегоріїДитяча: розпаковка цукерок, гра в іграшки перед камерою, наклеювання, фарбування, пластилін…Ігрова тематика: все, що повʼязане з іграми. Огляди, секрети, змагання блогерів в іграх тощо. Розважальна: приколи, пранки, пародії…Челленджі: азартні експерименти, виклики іншим блогерам, колегам. Соціальна тематика: проблеми суспільства, вплив на людину, соціальні експерименти…Розвиваюча: будь-які блоги, що допомагають у навчанні. Наукова: будь-який науковий контент позашкільної програми.

Номер слайду 7

Результати дослідження: Кількість учнів

Номер слайду 8

Дитячі канали.. чи потрібні вони?

Номер слайду 9

Ігри, ігри, ігри…

Номер слайду 10

Розваги. Челленджі. А ти передивився всі приколи Інтернету?!

Номер слайду 11

Творчість?!

Номер слайду 12

Ви нас ще дивитесь?Тоді ми продовжуємо на вас заробляти. Учень:- Ми таке не дивимось... Учитель:-…а звідки Ви про них все знаєте?

Номер слайду 13

Соціальна тема

Номер слайду 14

Ці канали допоможуть стати розумнішим.9 українських Youtube-каналів, які цікаво і доступно розповідають про науку. Клікай на логотипи та ознайомся

Номер слайду 15

Більше 90% медіаконтенту, що дивиться наша молодь, не тільки не приносить користь, а навпаки — має негативний вплив. Перегляд такого відео сприяє до поширення серед дітей жорстокості, булінгу , наштовхує на аморальні вчинки. Рекомендація батькам: обмежувати своїх дітей у користуванні телефонами та слідкувати за тим, що дивиться Ваша дитина.

Номер слайду 16

Жодна дитина не цікавиться науковою інформацією, навіть, не дивиться документальні фільми. Це жахливо, адже, в учнів відсутня мотивація до саморозвитку. Рекомендація вчителям: давати на уроках такі домашні завдання, які б залучали дітей до перегляду корисного медіаконтенту.

Номер слайду 17

Молодь – це наше майбутнє.  Давайте створювати здорове суспільство вже сьогодні!

pptx
Додано
18 листопада 2020
Переглядів
625
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку