Інструкція з безпеки під час проведення лабораторного досліду №2 . «Окиснення глюкози свіжоодержаним купрум(ІІ) гідроксидом». Перед початком роботи:1. Звільніть робоче місце від предметів, які непотрібні для проведення досліду.2. Чітко визначте порядок і правила безпечного виконання досліду. Перевірте наявність і надійність посуду, приладів та реактивів, необхідних для виконання досліду.4. Починайте виконувати завдання тільки з дозволу вчителя. Під час виконання досліду: Проводьте лише ті досліди, які зазначені в роботі або узгоджені з вчителем. Не пробуйте речовини на смак. Використовуйте лише чисті реактиви, чистий посуд і перевірені прилади. Користуйтесь тільки тим посудом та реактивами, які видані вчителем. Не беріть посуд і реактиви з інших столів.
Інструкція з безпеки під час проведення лабораторного досліду №2 . «Окиснення глюкози свіжоодержаним купрум(ІІ) гідроксидом». Під час виконання досліду:8. Не використовуйте речовини з склянок, на яких немає етикеток.9. Не залишайте відкритими склянки з хімічними реактивами.10 Насипайте або наливайте речовини на столі (сухі над аркушем паперу, рідкі над лотком чи іншою посудиною).11. Не проливайте і не просипайте речовини. Якщо все ж таки це трапилося, помістіть забруднений реактив у спеціальну посудину.13. Обережно працюйте з лугом. При попадання на шкіру змийте великою кількістю проточної води і за необхідності нейтралізуйте слабким розчином оцтової кислоти.14. Обережно нагрівайте пробірку. Спочатку прогрійте всю пробірку, а потім ту її частину, де знаходиться досліджувана речовина.15 Не змішуйте самостійно невідомі вам речовини.16 Про всі несподівані ситуації терміново повідомте вчителя. Після закінчення роботи: Приберіть робоче місце: зберіть у лоток посуд, поставте пробірки у штатив, протріть стіл. Вимийте руки з милом.
Домашнє завдання1. Прочитайте параграф 19, дайте усно відповіді на запитання: Які речовини належать до класу вуглеводів?Яку класифікацію вуглеводів ви знаєте?Дайте визначення й наведіть приклади моносахаридів, олігосахаридів та полісахаридів. Розкажіть про поширення вуглеводів у природі та їх вміст у харчових продуктах. Які вуглеводи — моносахариди, олігосахариди чи полісахариди — вступають у реакцію гідролізу?