Презентація " Окупаційний режим в Україні"

Про матеріал
Презентація містить 16 сладів. Тема " Окупаційний режим в Україні". Теми які розкриті: - план " Ост" та окупаційні зони - нацистський " Новий порядок в Україні" - Голокост в Україні " Бабин Яр" В даній презентації міститься словник. Презентацію можна використовувати для проведення онлайн - уроків, а також для асинхронного опрацювання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Окупаційний режим в Україні

Номер слайду 2

План «Ост» та оккупаційні зони України

Номер слайду 3

Зони фашистської окупації

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Нацистський «новий порядок» в Україні в 1941—1944 рр.«Новий порядок», запроваджений загарбниками, включав: систему масо­вого знищення людей; систему пограбування; систему експлуатації людських і матеріальних ресурсів. Особливістю німецького «нового порядку» був тотальний терор. Із цією метою було створено систему каральних органів — державну таємну поліцію (гестапо), збройні формування служби безпеки (СД) і націонал-соціалістичної партії (СС).

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Словник

Номер слайду 8

Колабора́нт — особа, яка усвідомлено співпрацює із окупаційною громадською чи військовою владою на шкоду власній країні.

Номер слайду 9

Словник

Номер слайду 10

Номер слайду 11

У роках (1933—1945) приблизно 5 тисяч концентраційних таборів створено нацистами в Німеччині й в окупованій ними Європі. За канцлерства Гітлера у 1933 серед найбільш сумнозвісних німецьких таборів існували такі: Бельзен. Бухенвальд. Дахау. Майданек. Собібор. ТреблінкаІнші концтабори були так званими «трудовими таборами». У них також здійснювалася програма «Знищення через працю».

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Табори смерті на території України. Табори на окупованих східних територіях мали найбільш жорстокий характер, що визнають і німецькі дослідники. У всіх таборах на території окупованої України спостерігалася висока смертність, голод, відсутність медичної допомоги, тортури, знущання над в'язнями, масові знищення.

Номер слайду 14

Голокост в Україні. Бабин Яр. Голокост в Украї́ні — систематичне винищення євреїв на українських територіях, окупованих нацистською Німеччиною в 1941–1944 роках. За період з 1941 до 1945 року на українських землях загинуло близько 6 000 000 цивільних осіб, з яких близько 900.000 євреїв, що проживали в Україні. Масові розстріли єврейського населення відбулися в урочищі Бабин Яр 29 і 30 вересня. Загинуло близько 34 тис. євреїв. Ці два дні перетворили Бабин Яр на символ Голокосту в Україні.

Номер слайду 15

«Праведники народів світу»

Номер слайду 16

Хто такі «Праведники народів світу»?.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Герасимович Ірина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
7 листопада 2023
Переглядів
2313
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку