Презентація "Операції банків з пластиковими картками"

Про матеріал
Презентація "Операції банків з пластиковими картками" з дисципліни "Банківські операції" для здобувачів освіти спеціальність "Фінанси, банківська справа та страхування"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Операції банків з пластиковими картками

Номер слайду 2

Під платіжною системою розуміють комплекс правил і засобів, що дають змогу проводити розрахунки між покупцем товару чи послуги, торгово-сервісною організацію й організацією, що видала клієнту картку для здійснення таких операцій.

Номер слайду 3

Платiжна картка - спецiальний платіжний засіб у виглядi емiтованої пластикової чи іншого виду картки, що використовується для iнiцiювання переказу грошей з рахунку платника або з вiдповiдного рахунку банку з метою оплати вартості товарів і послуг, перерахування грошей зі своїх рахунків на рахунки iнших осіб, отримання грошей у готівковій формі в касах банків, фінансових установ. пунктах обміну іноземної валюти уповноважених банків та через банківські автомати, а також здійснення інших операцій, передбачених відповідним договором.

Номер слайду 4

Пластикова картка зазвичай містить таку інформацію На лицьовий бік картки наноситьсяІм’я власника Номер картки Логотип банку –емітента картки. Логотип платіжної системи Одним із засобів захисту від підробки може бути голограма На зворотному боці картки. Підпис власника картки Магнітна смуга Іноді фотографія власника і логотип мереж банкоматів,у яких можна отримати готівку за допомогою картки

Номер слайду 5

Банківські картки призначені для здійснення безготівкової оплати товарів і послуг власником картки, а також для одержання ним готівки зі свого банківського рахунку в спеціальних банкоматах практично в будь-якій точці світу. Саме ці картки використовуються як для здійснення купівлі в Інтернеті, так і в офлайновiй торгiвлi. Ідентифікаційна картка призначена для регулювання доступу співробітників в окремi приміщення чи доступу до здійснення певних операцій на устаткуванні.

Номер слайду 6

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

pptx
Додано
19 грудня 2022
Переглядів
642
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку