Презентація: "Опорядження поверхні синтетичною штукатуркою"

Про матеріал
Презентація: "Опорядження поверхні синтетичною штукатуркою" створена для використання на уроках професійно-теоретичної підготовки та виробничого навчання професії: "Опоряджувальник будівельний".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Опорядження поверхні синтетичною штукатуркою Міністерство освіти і науки України Державний навчальний заклад “Новоград-Волинське вище професійне училище”Викладач: Хмельова Г. М. м. Новоград-Волинський 2017 рік

Номер слайду 2

План1. Вступ.2.Інструменти.3. Матеріали.4. Чіпсове (флокове)покриття.5. Декоративна штукатурка Байрамікс.6. Штукатурка Байрамікс в інтерєрі.7. Флокове покриття в інтерєрі.8. Контроль якості.9. Безпека праці.10. Використана література.

Номер слайду 3

Вступ. Структурна синтетична штукатурка — неоднорідна зерниста штукатурна маса з добавкою будь-яких гранул, наприклад, дрібних камінчиків, деревного волокна, шматочків кварцу, слюди і т.п. Виготовляються на основі синтетичних латексів або силікату калію. Всі вони, в свою чергу, бувають на водній основі і на розчинниках. Для внутрішньої обробки краще використовувати штукатурки на водній основі — вони не пахнуть, а значить, не вимагають загальної евакуації з квартири під час ремонту. Відмітна риса структурних синтетичних штукатурок — приголомшлива пластичність і «слухняність» будь-якого інструменту. Їх не потрібно розводити або з чим-небудь змішувати: вони продаються в готовому вигляді в металевих банках або відрах по 15 — 25 кг. Структурні штукатурки можна наносити на будь-які зовнішні та внутрішні поверхні: бетон, цегла, цемент, гіпсокартон, дерево, метал і т.д. Найчастіше ці штукатурки застосовують для обробки холів, санвузлів, ванних кімнат, стель, фасадів і огорож.

Номер слайду 4

Інструментишпательваликщітка. Гладилка металева. Пістолет для розпилювання чіпсів

Номер слайду 5

Матеріали. Грунт кварцевий. Лак для покриття штукатурки Байрамікс. Штукатурка Байрамікс

Номер слайду 6

Матеріали. Клейова основа для флоків. Флоки (чіпси)

Номер слайду 7

Чіпсове (флокове покриття)Одна з найбільш популярних груп декоративних покриттів — флоки. Це ідеальний декоративний матеріал для місць з підвищеною прохідністю і високими вимогами до зносостійкості. «Флок» (у перекладі з німецької означає «пластівці, сніжинки»), або, як його ще часто називають, «чіпси», — оригінальне декоративне покриття для внутрішньої обробки приміщень. Складається з дрібних кольорових частинок (шматочків акрилової фарби), справді за формою нагадують чіпси. Покриття продається в комплекті з трьох складових: рідка клеюча основа, самі «чіпси» (сухі кольорові частинки) і лак для нанесення на готове покриття. Використовувати їх можна де завгодно: для обробки стін, стелі, підвіконь, дверей, колон, карнизів.

Номер слайду 8

Чіпсове (флокове покриття)«Чіпси» бувають різної форми і розміру. Звичайно це частинки округлої форми, але бувають і безформні, як би обламані шматочки. Що ж стосується кольору, то вибір дуже широкий. Наприклад, у представництві французької компанії «Декорум Ф» є навіть смугасті «чіпси», імітують черепашки. Бувають флюоресцентні «чіпси». Це покриття часто плутають з рідкими шпалерами. І недарма. У готовому вигляді, на стіні, вони й справді чимось схожі. Але рідкі шпалери мають зовсім інший склад (це суха суміш клею з бавовною, текстильної ниткою, целюлозою). Крім того, «флок» і рідкі шпалери відрізняються способом нанесення (суміш розводять водою і розпилюють на стіну). Флокове покриття наноситься на будь-яку поверхню завдяки густої консистенції основи. Основа може служити відмінною грунтовкою. Не вимагає ідеальної підготовки поверхні, приховує невеликі нерівності і тріщини. Володіє високою стійкістю до стирання, ударів, подряпин.  Легко миється будь-якими миючими засобами, що не містять розчинників (мильний розчин, вода). Може застосовуватися у вологих приміщеннях. Легко оновлюється.  Частинки прилипають тільки до клеїть основі, тому можна застосовувати в приміщеннях, де вже зроблена остаточна обробка стель, дверей і т.д. Вважається екологічно чистим покриттям, тому може використовуватися навіть в дитячих садах.

Номер слайду 9

Чіпсове (флокове) покриття Спочатку валиком чи кистю наноситься базовий шар – одноколірний фон (витрата матеріалу – 200мл/м2)

Номер слайду 10

Чіпсове (флокове) покриття. Потім за допомогою флокового пістолету на вологу поверхню розпиляють флоки (витрата матеріалу – 200г/м2)

Номер слайду 11

Чіпсове (флокове покриття) Після висихання базового шару і флокового покриття потрібно за допомогою жорсткого гумового валика видалити лишки флоків з поверхніНа сухе флокове покриття (час висихання 24 години) велюровим валиком наноситься захисний акриловий лак (витрата матеріалу – 70-100мл/м2)

Номер слайду 12

Чіпсове (флокове покриття)Техніка нанесення чіпсового (флокового) покриття по трафарету

Номер слайду 13

Декоративна штукатурка Байрамікс. Байрамікс призначений для виконання ним декоративно - оздоблювальних робіт ,як в середині приміщення так і ззовні . Матеріал зроблений з дисперсії акрилового полімеру , мармурної і гранітної крихти . Декоративна штукатурка Байрамікс володіє такими властивостями :- Висока стійкість- Стійкість до механічних впливів- Стійкість до атмосферних впливів- Висока стійкість до лугів- Зручність в роботі- Екологічна чистота . Завдяки своїй високій колірній гамі можливо вирішити любе архітектурно дизайнерське рішення .   При дотримуванні технологій при нанесенні виробник гарантує 25 років служби декоративного покриття . 

Номер слайду 14

1. Основа повинна бути сухою  , чистою, рівною , міцною , без жирних плям .2. Нанесення кварцової грунтовки . Наносять щіткою макловицею в один шар.  Грунтовку бажано заколорувати в колір байраміксу .

Номер слайду 15

Перед тим, як почати роботу, потрібно перекласти вміст відра в ванночку.

Номер слайду 16

Додати 1-1,5 літра води (процес обов’язковий) на 25кг матеріалу і добре перемішати (бажано міксером 15 хвилин на низьких обертах) до одержання однорідної маси густої сметани. Будь-які інші добавки до матеріалу заборонені.

Номер слайду 17

Матеріал на поверхню необхідно наносити теркою з нержавіючої сталі знизу вверх, однаковим шаром на товщину фракції заповнювача. Наносять на робочу поверхню терки необхідну кількість матеріалу за допомогою металевої кельми, або маленького шпателя

Номер слайду 18

Штукатурка Байрамкс в інтерєрі

Номер слайду 19

Флокове покриття в інтерєрі

Номер слайду 20

Контроль якостіСинтетичні фактурні штукатурки – це повністю творча, художня робота. Для якості найголовніше – підготовка поверхонь та якісні матеріали. Щодо техніки виконання головне, щоб ваша робота подобалась та сприяла настрою.

Номер слайду 21

Безпека праціЗаборонено брати руками штукатурний декоративний розчин;Штукатурити необхідно у рукавицях і спецодязі;Дерев’яні ручки необхідно виготовляти з твердої деревини, добре оброблені і міцно з’єднані а інструментом;Працювати справним інструментом;При оштукатурюванні внутрішніх укосів слід вжити заходів проти можливого падіння через прорізи і забезпечити відсутність протягів;Не залишати на робочому місці рейки із забитими, не зігнутими цвяхами;Слідкувати, щоб не травмувати близько працюючих робітників. Забороняється штукатурити з приставних драбин і застосовувати на висоті тимчасовий поміст з бочок, цегли, стільців тощо.

Номер слайду 22

Література1. Г. М. Добровольский «Малярні і роботи».2. Т.Є. Остапченко «Технологія опоряджувальних робіт» .3. А. С. Нікуліна «Штукатурні роботи» . 4. vivbud.com.ua/articles/3804/.5. bud-info.net.ua/.../oporyadzhennya-prymis.6. novalinia.com.ua/ua/doit/masterkl/master.7. Власний конспект.8. o-m.com.uahttp://buduyhatu.com.ua/odnorivneva-stelya-z-gipsokartonu.html#pretty. Photo

pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
19 квітня 2023
Переглядів
359
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку