Презентація. Проект "Флораріум"

Про матеріал
Флораріум - це невелика домашня оранжерея, прозорий контейнер зі скла або пластику, усередині якого ростуть рослини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Флораріум. Творчий проект :

Номер слайду 2

Флораріум, або рослинний тераріум, — це невелика домашня оранжерея, прозорий контейнер зі скла або пластику, усередині якого ростуть рослини. Цей невеличкий осередок тропіків не лише стильний і гарний, а ще й не обтяжливий. Адже рослини, що живуть у ньому, потребують мінімального догляду і зберігаються значно довше, ніж у звичних квіткових горщиках. Це чудовий подарунок друзям / подругам або знайомим й ідеальне доповнення до будь-якого інтер’єру квартири чи офісу

Номер слайду 3

Які рослини краще використовувати? Відповідно до поділу флораріумів на вологі тропічні та сухі пустельно-гірські, усі культури, придатні для оформлення, поділяють також на дві групи:вологолюбні рослини, які вимагають стабільної чи підвищеної вологості як субстрату, так і повітря;сукуленти та кактуси, які задовольняються мінімальними ресурсами. До десяти найбільш популярних кімнатних рослин для оформлення вологих флораріумів належать: мініпапороть, мох, кротон, селагінелла, орхідеї, мініфіалки, фіттонії, цикломен, рододендрон, алоказія. Для вирощування сухих флораріумів застосовують кактуси, молодило, ехеверію, агаву, алое, адроміскус, хавортію, хрестовник, каланхое, мелефору.

Номер слайду 4

Створення флораріума. Для роботи вам знадобляться: скляна ємність із кришкою або без (акваріум, ваза, банка) (а); ґрунт, який відповідає рослинам (б), дренаж (пісок, мох, дрібна галька, керамзит, бита цегла); активоване вугілля; декоративні елементи для прикраси (фігурки, будиночки, гілки, корчі) (в); інструменти (лопатка або ложка, пінцет довгий, обприскувач, лійка, ножиці) (г). Рослини: будь-які сукуленти оригінальної форми, різні види кактусів, мох.

Номер слайду 5

1. Скляну ємність наповніть матеріалами у такій послідовності: пісок, велике каміння, дрібне каміння, вугілля, мох Сфагнум (зволожений), ґрунт.

Номер слайду 6

2. Розподіліть рослини на поверхні ґрунту так, щоб вони гармонійно виглядали за розміром та кольором, ураховуючи розростання кожної рослини.

Номер слайду 7

3. Посадіть рослини, ущільнюючи ґрунт навколо так, щоб вони міцно трималися на поверхні.

Номер слайду 8

4. Додайте декоративних елементів (корчів, моху, камінців, скульптурок тощо).

Номер слайду 9

5. Зі шприца або гумової груші помірно полийте посаджені рослини навколо.

Номер слайду 10

6. Догляд. Поливати слід за висихання ґрунту. У період зростання, з весни й до осені, достатньо одного разу на тиждень — півтора, а в зимовий період — один раз на три-чотири тижні. Рослини віддають перевагу помірній кімнатній температурі, узимку навіть прохолодній — 13-15 °С. Необхідне сонячне проміння.

Номер слайду 11

pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
20 квітня 2023
Переглядів
1924
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку