Презентація: “Опорядження поверхонь стін ГКЛ”

Про матеріал
Презентація: “Опорядження поверхонь стін ГКЛ” створена для показу під час уроків з професійно-теоретичної підготовки та виробничого навчання професії : "Опоряджувальник будівельний"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Опорядження поверхонь стін ГКЛВикладач: Хмельова Г. М. Міністерство освіти і науки україни Державний навчальний заклад Новоград-Волинське вище професійне училище м. Новоград-Волинський 2016 рік

Номер слайду 2

Зміст1. Вступ.2. Інструменти.3. Матеріали.4. Підготовка ГКЛ.5. Монтаж гіпсокартону.6. Армування швів між ГКЛ.7. Контроль якості.8. Безпека праці.9. Використана література та електронні носії.

Номер слайду 3

Вступ. Якщо у вашій квартирі непривабливі стіни, багато тріщин, нерівностей, осипання штукатурки i виправити недоліки за допомогою шпалер чи фарбування не вдається, то оптимальний варіант використати листи та панелі з гіпсокартону. Вони кріпляться на несучий каркас, який може бути дерев'яним або із спеціальних металевих профілів. Гіпсокартон – це будівельний матеріал майбутнього, адже саме його використання у ремонті дозволяє вже сьогодні швидко втілити найсміливіші фантазії архітекторів. Простий для монтажу, він з легкістю сприяє нестандартним рішенням щодо функціонального дизайну. Вироби з гіпсокартонних листів можуть бути різноманітні, починаючи від багатофункціональних перегородок та стелажів для офісних приміщень та завершуючи цілими підвісними системами для палаців урочистих подій.

Номер слайду 4

Інструменти. Набагато зручніше різати гіпсокартон спеціальною пилкою або спеціальним різаком. Отвори під електропроводку зручніше робити за допомогою так званої «балерини». Спеціальним обдирним рубанком-рашпілем зручніше вирівнювати торці гіпсокартонних листів. Знімати фаски на торцях гіпсокартонних листів можна за допомогою рубанка-кромки, валиком з голками обробляти листи для їх подальшого зволоження і вигинання з метою надання складної форми. Можна гнути листи і за іншою технологією, але наявність валика прискорює процес. Просікач профілів для гіпсокартона допомагає робити отвори в каркасі для прокладки кабелів і труб. Скріпопрофіль служить для скріплення гіпсокартонних конструкцій без шурупів і болтів. Для роботи з гіпсокартоном необхідний дриль з перфоратором. І зайвим не буде шуруповерт, оскільки при кріпленні гіпсокартона на саморізи або шурупи доводиться вкручувати їх у великій кількості.

Номер слайду 5

Інструментимолоток, ніж, рівень, лінійка, рулетка, шпатель, мотузка, плоскогубці, кельма.

Номер слайду 6

Види профілів: СD - стельовий профіль ;UD - стельовий направляючий його часто називають «удешка». Кріплення до підлоги відбувається за допомогою дюбелів . Є напрямних елементом для профілів типу СD;CW - стієчний профіль, що використовується для створення каркаса;UW - профіль використовується як направляючий для стійкового профілю, а також з метою створення між ними перемичок. Матеріали

Номер слайду 7

Матеріали. Стіновий лист гіпсокартону відрізняється від стельового, тільки товщиною в 3 мм. У ньому також немає ніяких додаткових домішок. Ще один плюс, що цей лист дешевше від всіх інших. Застосовується для обшивки стін, в тому числі і монтажу перегородок. Товщина листа 12,5 мм. Колір картону світло сірий. Маркування виконане, синім кольором. Розміри листа 1200мм х 2500 мм

Номер слайду 8

Підготовка ГКЛПідготовку гіпсокартонних плит слід починати від підрізання їх до висоти стіни, для збереження належних зазорів між плитою та підлогою і стелею.

Номер слайду 9

Монтаж гіпсокартону Перший крок: На підлозі креслять лінії розташування направляючих профілів. Другий крок: : За допомогою виска перенесять ці лінії на стелю. Креслять лінії розташування вертикальних стоєчних профілів і місця їх кріплення (з кроком 600 мм).

Номер слайду 10

Монтаж гіпсокартону. Третій крок: По розмічених місцях кріплення просвердлюють отвори під дюбелі. Після цього кріплять до стіни прямі підвіси (сталеві пластини) за допомогою дюбелів та шурупів. Четвертий крок: Наклеюють гумову стрічку на направляючі профілі в місцях їх з’єднання з підлогою (стелею). Столярним ножем обрізають надлишки гумової стрічки.

Номер слайду 11

П’ятий крок: Закріпивши тимчасово направляючі профілі уздовж лінії розмітки на підлозі, роблять в них за допомогою твердосплавного свердла отвори під дюбелі. Шостий крок: Прикріплюють до підлоги направляючі профілі за допомогою дюбелів та шурупів. Потім те ж саме виконують із профілями під стелею.

Номер слайду 12

Сьомий крок : У направляючі профілі на підлозі та стелі вставляють (по черзі) стоєчні профілі. Загинають довкола них кінці прямих підвісів (сталевих пластин), які закріплені на стіні, перевіряючи вертикальність за допомогою рівня, з'єднують полиці профілів з прямими підвісами за допомогою шурупів - саморізів. Восьмий крок: До несучої конструкції з металевих профілів кріплять за допомогою шурупів – саморізів листи гіпсокартону так, щоб стик знаходився посередині стоєчного профілю. Крок кріплення - близько 250 мм.

Номер слайду 13

Закручуючи в гіпсокартонні листи саморізи, треба намагатися зробити це таким чином, щоб їх капелюшок повністю закрутився в облицювальний матеріал на 1-2мм.

Номер слайду 14

Дев’ятий крок: При оформленні проходів встановлюють профіль - полицю так, щоб він збігався з границею отвору.

Номер слайду 15

Армування швів між ГКЛУ разі з'єднання плит за допомогою паперової стрічки або стрічкиіз скловолокна, важливо, щоб шпаклівка мала відповідну консистенцію. З цією метою рекомендується розбавити шпаклювальну масу ACRYL-PUTZ® FINISZ, додаючи приблизно 5% чистої води. Таким чином, приготовану масу наносять на шви гіпсокартонних плит, пам'ятаючи про те, щоб накладений шар не був надто тонким.

Номер слайду 16

Шпаклювання швів між ГКЛПісля висихання нанесених шарів, при використанні ширшого шпателя, можна нанести наступний шар ACRYL-PUTZ FINISZ так, щоб паперова стрічка була повністю вкрита шпаклівкою. Цю дію повторюємо, наносячи шпаклівку ще ширшими смугами. Далі слід приклеїти паперову стрічку на шпаклівку і притиснути її шпателем так, щоб витиснути надмір шпаклівки з-під стрічки. Потрібно зважати на те, щоб під час виконання цих робіт стрічка не розірвалася. Для отримання кращого ковзання рекомендується під час притискання шпателя нанести на нього невелику кількість маси.

Номер слайду 17

Контроль якостіПід час виконання робіт з монтажу ГКЛ на стіни контролюють: Дотримання правил транспортування та зберігання матеріалів;Якість основи;Якість монтажу металевого каркасу до поверхні основи;Відповідність технологічної послідовності;Температуру і вологість в приміщенні;Міцність закріплення листів ГКЛ на каркас;Міцність армованих швів між листами ГКЛ;Рівність поверхні контролюють за допомогою рівня та правила!

Номер слайду 18

Безпека праціПеред початком роботи потрібно пройти інструктаж. Безпека праці є дуже важливою складовою всіх робіт. Її потрібно завчасно сплановувати. Потрібно забезпечити себе спецодягом. При роботі з монтажу ГКЛ на стіни використовувують захисні окуляри і респіратор. Для захисту рук – рукавиці. Під час роботи по монтажу каркасу потрібно уважно вивчати інструкції по їх монтажу і виконувати роботи суто по інструкції. Ручний інструмент має бути справним, з інструментом працювати обережно.

Номер слайду 19

Використана література та електроні носії1. Г. М. Добровольский «Малярні і роботи».2. Т.Є. Остапченко «Технологія опоряджувальних робіт» .3. А. С. Нікуліна «Штукатурні роботи» . 4. vivbud.com.ua/articles/3804/.5. bud-info.net.ua/.../oporyadzhennya-prymis.6. novalinia.com.ua/ua/doit/masterkl/master.7. Власний конспект.8. o-m.com.ua

pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
19 квітня 2023
Переглядів
123
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку