Презентація "Органічні кислоти в фруктах"

Про матеріал
Подано дані щодо основних органічних кислот у різних фруктах, їх склад, наведено формули
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Органічні кислоти в фруктах

Номер слайду 2

Карбонові кислоти дуже поширені в природі. Вони містяться у складі багатьох овочів, фруктів та інших харчових продуктів. Назви деяких кислот указують на ті продукти, з яких вони були вперше виділеніОрганічні кислоти в фруктах

Номер слайду 3

Рослинний об’єкт. Основні кислоти. Фрукти, ягоди. Абрикоси. Яблучна, лимонна. Авокадо. Винна. Айва. Яблучна (без лимонної)Ананаси. Лимонна, яблучна. Апельсини. Лимонна, яблучна, щавлева. Апельсинова шкірка(цедра)Яблучна, лимонна, щавлева. Банани. Яблучна, лимонна, винна, сліди оцтової і мурашиноїВиноград. Яблучна і винна(3:2), лимонна, щавлева. Вишня. Яблучна, лимонна, винна, янтарна, хінна, шикимова, гліцеринова, гліколева. Грейпфрут. Лимонна, винна, яблучна, щавлева. ГрушіЯблучна, лимонна, винна, щавлева. ОжинаІзолимонна, яблучна, молочно-ізолимонна, шикимова, хінна, сліди лимонної і щавлевоїПолуниця (суниця)Лимонна, яблучна, шикимова, янтарна, гліцеринова, гліколева, аспарагінова. Журавлина. Лимонна, яблучна, бензойна. Аґрус. Лимонна, яблучна, шикимова, хінна. Лайм. Лимонна, яблучна, винна, щавлева. Лимони. Лимонна, яблучна, винна, щавлева(без ізолимонної)Персики. Яблучна, лимонна. Сливи. Яблучна, винна, щавлева. Смородина. Лимонна, винна, яблучна, янтарна. Фініки. Лимонна, яблучна, оцтова. Чорниця. Лимонна, яблучна, гліцеринова, лимоннояблучна, гліколева, янтарна, глюкуронова, галактуронова, хінна, глутамінова, аспарагінова. Яблука. Яблучна, хінна, α-кетоглутарова, щавлевооцтова, лимонна, піровиноградна, фумарова, молочна, янтарна. Органічні кислоти в фруктах

Номер слайду 4

Органічні кислоти в фруктах. Лимонна (HOOC-CH2-C(OH)COOH-CH2-COOH)

Номер слайду 5

Органічні кислоти в фруктах. Яблучна кислота (НООС−СН2−СН(ОН) −СООН)

Номер слайду 6

Органічні кислоти в фруктах. Хінна кислота, C6 H7(OH)4 COOH

Номер слайду 7

Органічні кислоти в фруктах. Буршти́нова кислота́, янта́рна кислота́, сукцина́т (бутандіова кислота, етан-1,2-дикарбонова кислота) НООССН2 СН2 СООН 

Номер слайду 8

Органічні кислоти в фруктах. Щаве́лева кислота — HOOC−COOH

Номер слайду 9

Органічні кислоти в фруктах. Винна кислота  (HOOC − CH ( OH ) − CH ( OH ) − COOH )

Номер слайду 10

Продукти взаємодії карбонових кислот зі спиртами називають естерами ( складними ефірами ). Багато естерів карбонових кислот мають характерні фруктові або квіткові запахи, через що їх використовують як штучні ароматизатори. Наприклад:

Номер слайду 11

Властивості та застосування естерів

Номер слайду 12

pptx
Додано
22 вересня 2020
Переглядів
1029
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку