Презентація "Організація Цивільного Захисту в школі"

Про матеріал

Найвища цінність суспільства – життя і здоров'я людей. Проте з кожним роком зростає кількість факторів, які негативно впливають на безпеку життєдіяльності. Біду краще запобігти, ніж боротися з її наслідками, часто дуже трагічними.То ж саме організація Цивільного захисту на кожному підприємстві та в установах вимагає теоретичну та практичну підготовку до дій в надзвичайних ситуаціях.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Капулівська ЗШ І-ІІІ ступенів (з досвіду роботи) підготувала начальник штабу ЦЗ Горобей Світлана Дмитрівна

Номер слайду 2

Найвища цінність суспільства – життя і здоров’я людей. Проте з кожним роком зростає кількість факторів, які негативно впливають на безпеку життєдіяльності. Біду краще запобігти, ніж боротися з її наслідками, часто дуже трагічними. То ж саме організація Цивільного захисту на кожному підприємстві та в установах вимагає теоретичну та практичну підготовку до дій в надзвичайних ситуаціях.

Номер слайду 3

“Кожен має право на захист свого життя і здоров’я від наслідків аварій, катастроф, пожеж, стихійного лиха та на вимогу гарантій забезпечення реалізації цього права від Кабінету Міністрів України, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, керівництва підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності і підпорядкування”. Так прописано у статті 1 Закону “Про цивільну оборону України”. Це законодавче положення узгоджено із Женевськими конвенціями 1949 року про цивільну оборону.

Номер слайду 4

Цивільний захист у школі організовується згідно з Положенням про функціональну підсистему “Освіта і наука України” Єдиної державної системи запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру, затвердженим наказом Міністра освіти і науки України від 17.01.2002 р. №27.

Номер слайду 5

У розрізі заходів, пов’язаних із Цивільним захистом у школі проводяться зустрічі з ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС, з працівниками МНС.

Номер слайду 6

На уроках основ здоров’я, ОБЖ та Захисту Вітчизни учні набувають теоретичної підготовки та моделюють ситуації надання першої допомоги при ушкодженнях, застосування засобів індивідуального захисту та пожежогасіння тощо.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

До Дня працівників Цивільного захисту, який відмічається у вересні проводили День Цивільного захисту. До його плану ввійшли оперативно-інструктивна нарада, евакуація за сигналом оповіщення “Пожежна тривога”, інформаційна лінійка, уроки безпеки, спортивні змагання, вікторини.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Із Цивільним захистом населення дуже тісно пов’язана екологічна ситуація. Проблеми екології та її збереження висвітлює екологічна агітбригада

ppt
Додано
18 жовтня 2018
Переглядів
1835
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку