Презентація "Організація контролю засвоєння теоретичного та практичного матеріалу студентами Маріупольського механіко-металургійного коледжу ДВНЗ «ПДТУ»

Про матеріал
Презентація до навчально-методичного семінару "Положення про організацію контролю засвоєння теоретичного та практичного матеріалу студентами Маріупольського механіко-металургійного коледжу ДВНЗ «ПДТУ»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПОЛОЖЕННЯпро організацію контролю засвоєннятеоретичного та практичного матеріалу студентами Маріупольського механіко-металургійного коледжу ДВНЗ «ПДТУ»

Номер слайду 2

Очікування. Реальність

Номер слайду 3

Может ли оценка быть хорошей и справедливой? Может ли оценка не раздражать? Можно ли сделать так, чтобы студенты не боялись оценки? Может ли не быть оценка «костылём хромой педагогики» как её обозвал Шалва Амонашвили? Может, но при одном условии – оценка должна быть справедливой!

Номер слайду 4

Функції контролю знань і вмінь студентів: навчальна; діагностична мотиваційна; розвивальна;- виховна.

Номер слайду 5

Видами контролю знань і вмінь студентів є:- вхідний;- поточний;- тематичний;- рубіжний;- підсумковий.

Номер слайду 6

2.1 Вхідний контроль (ВК)2.1.2 ВК знань студентів є обов’язковим. 2.1.3 Форму та зміст ВК розробляє викладач і затверджує на засіданні комісія. 2.1.4 Термін проведення ВК – друге-третє заняття вивчення відповідної дисципліни. 2.1.5 Результати ВК вносять до журналів та відокремлюють в окрему графу з позначенням «Вхідний контроль» (ВК). Вони не впливають на результати семестрового контролю.

Номер слайду 7

2.2 Поточний контроль (ПК).2.2.2 Головна задача ПК – залучення студентів до системності у навчанні.2.2.3 ПК є обов’язковим під час проведення практичних, лабораторних і семінарських занять з виставленням оцінки до журналів.2.2.4 Рекомендовано застосовувати різноманітні види ПК також під час проведення лекцій. 2.2.5 Завдання для ПК розробляє викладач згідно з темою заняття.

Номер слайду 8

2.2.6 Обов’язковим є поточний контроль СР студентів із виставленням оцінок до журналів в окрему графу з позначкою «СР». Кількість оцінок за СР визначає викладач, але не рідше, ніж 2 рази на семестр – перед РК та наприкінці семестру.2.2.7 У разі відсутності у студента спортивної форми на занятті з фізичного виховання викладач має право поставити незадовільну оцінку за неготовність студента до заняття.

Номер слайду 9

2.3 Тематичний контроль (ТА).2.3.1 ТА – це процес одержання інформації про результати вивчення студентами окремої теми або розділу навчальної дисципліни.2.3.2 ТА з усіх дисциплін є обов’язковою. ТА може здійснюватись усно і письмово. Завдання для ТА розробляє викладач та затверджує комісія.2.3.3 Кількість ТА з дисципліни визначається РП дисципліни.2.3.4 Оцінка за ТА є кінцевим результатом роботи студента над темою та враховує поточні оцінки, отримані студентами під час вивчення теми. 2.3.5 Оцінку за тему, виставляють в окрему графу журналу з позначкою «ТА».

Номер слайду 10

2.3.6 У разі неатестації у журналі робиться запис: «н/а». Незадовільні оцінки або н/а мають бути виправлені і проставлені в окремій колонці, яка відводиться одразу після колонки «ТА» і позначається як «ПА».2.3.7 Студент має право на підвищення позитивної оцінки за ТА за умови подання заяви до комісії протягом 10 днів після ТА. Рішення комісії оформлюють протоколом. Оцінку виставляють до графи «ПА». За об’єктивних причин термін перездачі може бути змінений. 2.3.8 Термін виправлення незадовільних оцінок за ТА може бути необмежений у рамках семестру.

Номер слайду 11

2.3.9 Позитивна оцінка за ТА виставляється лише за наявності у студента оцінених всіх робіт, передбачених навчальною програмою. Але у разі відсутності 1-2 з кількох лабораторно-практичних, графічних робіт (з поважної причини), оцінка за ТА може бути позитивною на розсуд викладача (за умови подальшого виконання та захисту невиконаної роботи).

Номер слайду 12

2.4 Рубіжний контроль (РК)2.4.1 РК проводиться один раз на семестр з метою узагальнення інформації, активізації навчальної діяльності студентів, прогнозування семестрових результатів.2.4.2 РК є середньоарифметичним показником підсумків ТА.2.4.3 РК фіксують в окремій графі журналів з позначкою «РК». Оцінка за РК не підлягає переатестації. 2.4.4 За наслідками РК класний керівник групи заповнює відомість та передає її на відділення не пізніше, як через три дні після проведення РК.2.4.5 Узагальнені завідувачами відділень результати РК аналізують на директорській нараді.

Номер слайду 13

2.5 Підсумковий контроль (ПК)2.5.1 ПК є головною формою оцінки результатів навчання на певному освітньому рівні або на окремих його завершених етапах. ПК включає семестровий контроль (СК) та державну атестацію студента (ДА).2.5.3 СК може бути виставлений автоматично як середньоарифметична оцінка за наявності позитивних оцінок з усіх ТА.2.5.4 У разі отримання студентом незадовільної оцінки за семестр (екзамен) і подальшого її виправлення, ніяких додаткових записів в журналі не повинно бути. Факт виправлення оцінки оформлюється додатковою відомістю.

Номер слайду 14

2.5.7 Завдання до СК розробляє викладач, розглядає на засіданні комісія та затверджує заступник директора з НР за місяць до проведення. Кількість варіантів завдань семестрового контролю повинна бути на 5 варіантів більше, ніж кількісний склад групи.2.5.9 Завдання ДА випускникам коледжу (для ОВ) розробляють викладачі, розглядає на засіданні комісія та затверджує заступник директора з НРза 2 місяці до проведення.2.5.10 Результати підсумкового контролю (відомість) подають на відділення в день його проведення разом з журналом та документами згідно з п.2.3.7

Номер слайду 15

2.3.7 Студент має право на підвищення позитивної оцінки за ТА за умови подання заяви до комісії протягом 10 днів після ТА. Рішення комісії оформлюють протоколом. Оцінку виставляють до графи «ПА». За об’єктивних причин термін перездачі може бути змінений.

Номер слайду 16

Створення спокійної і доброзичливої атмосфери в процесі контролю сприяє кращій роботі студентівта позитивно впливає на результати контролю. Викладач, пам’ ятай!

Номер слайду 17

Навчальний семінар для викладачів Маріупольського механіко-металургійногоколеджу підготувала Людмила Олександрівна Рубан. Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
24 вересня 2019
Переглядів
474
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку