Сценарій Свята першого дзвоника

Про матеріал
Сценарій розкриває нестандартний формат проведення традиційного свята першого дзвоника, в якому поєднані урочиста і розважальна частини, де діти зможуть відчути і святковий настрій, і просто весело провести свій час.
Перегляд файлу

Сценарій

 свята першого вересня НВК №4

2019-2020 н.р.

 

І ЧАСТИНА

(Звучать фанфари)

(Пісня «Щастя було і є»)

 ЗДВР: Шановні педагоги! Дорогі учні! Батьки та гості нашого свята! Ми раді вітати вас у нашій гімназії. Славна традиція святкувати перший день нового навчального року об’єднала багато поколінь. Це наше спільне свято! 60-тий  – рік поспіль наша рідна школа радо зустрічає своїх дітей гомінливим, кришталево-срібним дзвоником, який сповіщає усю дружню шкільну родину про початок нового навчального року.

Нехай цей навчальний рік відкриє перед юнню нові горизонти пізнання себе та світу, вчителів надихне успіхами виховання, а батьків – гордістю за своїх дітей.

Бажаємо щоб цьогорічний, ювілейний Першовересень був сонячним, приніс добрий настрій у кожну школу та родину!

 

ЗДВР: Право завітати на урочисту лінійку надається учням 11-го класу, для яких від сьогодні розпочинається останній рік навчання у стінах рідної школи, адже їм незабаром доведеться обрати професійну стежину.

Тож, Вітаємо оплесками учнів 11-го класу, на чолі з класним керівником Голобородько Світланою Володимирівною, їх перших вчителів Клименко Людмилу Василівну та Пальчевську Надію Михайлівну.

Лунає мелодія. На лінійку заходять 11-ий клас.

ЗДВР: Особливим, і безперечно визначним цей ювілейний рік стане для наших милих першокласників, які, тримаючись за батьківські руки, вперше ступлять на незвіданий шлях, а в історії школи назавжди залишаться  «ювілейними» першокласниками.

- Тож вітаємо оплесками юних школярів 1-А класу. Двері в країну знань вам відкриває ваша перша вчителька Сергієнко Тамара Іванівна, яка навчить вас бачити і розрізняти добро і зло, дарувати людям радість. Разом з нею ви помандруєте  незвичайними стежками в Країну Знань. Талановита, творча, невтомна чарівниця дитячого настрою і святкових розваг. Вона навчить вас бачити світ у чудових незвичайних кольорах людських почуттів.

- Вітаємо юних школярів 1-Б класу. Протягом чотирьох років поруч з вами буде ваша перша вчителька Мацак Оксана Борисівна. Талановита, творча, невтомна чарівниця дитячого настрою і святкових розваг. Вона навчить вас бачити світ у чудових незвичайних кольорах людських почуттів.

- Школо! Рівняйсь! Струнко! При внесенні Державного прапору на урочисту лінійку стояти струнко! Прапор внести!

(Під звуки козацького маршу учні на лінійку заносять прапор.)

ЗДВР: Святкова лінійка, присвячена Святу першого дзвоника оголошується відкритою.

(Звучить Гімн України)

ЗДВР: Далекий і близький 1959 рік. На нашому подвір’ї школи так само збираються, як і колись, діти, які дали щасливий старт існуванню, навчанню, вихованню, дружньої атмосфери у стінах нашої гімназії. І ми не можемо не згадати тих людей, які здійснили значний внесок у розбудову школи №4, тепер вже Навчально – виховного комплексу «Гімназії – загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4: Душка Степан Іванович, Іщенко Марія Кирилівна, Кобелянський Станіслав Іполитович, Марченко Микола Олександрович, Савіних Наталія Олександрівна. 19 років школу очолювала прекрасна людина, відмінник освіти України, вчитель вищої категорії, «старший вчитель», яка згуртувала навколо себе колектив талановитих та креативних педагогів. Це  - Прасол Надія Іванівна. Але, нажаль, цієї незрівнянної, яскравої, світлої людини сьогодні немає разом з нами. Пам’ятаймо завжди дорогих нам людей.

ЗДРВ. Слово для привітання надається виконуючому обов’язки директора школи Вікторії Вікторівні Пудич. (коровай, подарунки)

(Лунають слова вітання)

ЗДВР. Ось і настала хвилююча мить. Зараз пролунає перший дзвоник нового навчального року. Він продзвенить в руках випускника 2019 року Бабенко Іллі та першокласниці Чорновол Варвари.

(лунає дзвоник)

  •                   Школо! Рівняйсь! Струнко! При винесенні Державного прапору на урочисту лінійку стояти струнко! Прапор винести!

(Під звуки козацького маршу учні виносять прапори.)

ЗДВР: Святкова лінійка присвячена святу Першого дзвоника оголошується закритою!

(Звучить Гімн України)

ІІ ЧАСТИНА

ЗДВР: А зараз, я думаю, прийшов час, якого ми всі з нетерпінням чекаємо.

Для вас сьогодні  діють наступні локації:

Локація «Здоров'я».

Локація «Гра».

Локація «Мандрівники».

Локація «Митці». 

Локація «Танцюють всі!»

Локація «Загадкова»

Локація «Дослідники»

Локація «Весела поезія»

Локація «Машина часу»

У кожної паралелі є своя карта руху. На кожній локації ви отримаєте завдання, яке всі разом ви повинні виконати  за 3 хвилини. По сигналу, а це буде весела музика, ви переходите до іншої локації. По завершенню всі стають великим спільним півколом.

(по завершенню всі стають на свої місця)

ЗДВР: А тепер запрошуємо всіх повторити танок, який ви розучили на локації «Танцюють всі!»

(танцюють)

ЗДВР: Ви вже знаєте, що в цьому році нашій школі виповнюється шістдесят років. На локації «Машина часу» ви записали усі свої побажання майбутньому поколінню, яке через 10 років буде святкувати семидесятирічний ювілей школи. І для того, щоб всі ваші побажання збереглися, пролунали через 10 років, зараз ми закладемо їх у капсулу часу.

(закладаємо)

ЗДВР: Запрошуємо наших учнів разом зі своїми класними керівниками до своїх класних кімнат, на перший урок у 2019-2020 навчальному році!

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Сценарії
Додано
25 вересня 2019
Переглядів
336
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку