Презентація : Організаційні фактори кар'єрного зростання

Про матеріал
Стислий виклад матеріалу на тему : Організаційні фактори кар'єрного зростання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Карґєра — це індивідуальні зміни позиції та поведінки, які повґязані з досвідом роботи і всієї трудової діяльності людини. Змістовною складовою поняття карґєри є просуван­ня, тобто рух вперед.  Тип карґєрного процесу дає уявлення про особли­вості його виникнення, направленості й внутрішній організо­ваності, зовнішніх звґязках, взаємодіях відносно інших процесів.

Номер слайду 3

Під факторами (від латинської factor — той, що робить) ділової кар'єри розуміють найбільш істотні обставини, що виступають як рушійні сили, причини процесу трудового переміщення. Головним у виборі шляхів просування (карґєри) людини є розуміння того, що впливають на просування не просто факто­ри й не особистість самі по собі, а способи їх взаємодії.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

До зовнішніх факторів можна віднести і організаційні: • ієрархічну структуру конкретної організації; • заходи, що проводяться в ній, з управління кар'єрою співробітників; • зміст функціональних обов'язків на конкретних трудових постах; • умови роботи в організації.

Номер слайду 6

Залежно від способу здійснення і виду зв'язків визначають два типи організаційних структур управління: - ієрархічна (механістична модель) - органічна (органічна модель)

Номер слайду 7

Ієрархічна структура Ієрархічна структура передбачає: ієрархічність управління, при якій нижчий рівень підпорядковується і контролюється вищим; наявність формальних правил та норм при виконанні менеджерами своїх завдань та обов'язків; дух формальної безособовості, з яким офіційні особи виконують свої обов'язки; прийом на роботу згідно з кваліфікаційними вимогами до цієї посади.

Номер слайду 8

Органічна структура Органічна структура управління характеризується індивідуальною відповідальністю кожного працівника за загальний результат. Такі структури мають здатність легко змінювати форму для вирішення складних проектів і пристосовуватися до нових умов. У більшості випадків органічні структури створюються тимчасово для реалізації конкретних проектів, програм або вирішення проблем.

Номер слайду 9

Управління кар'єрою персоналу  – це комплекс заходів, що здійснюються кадровою службою підприємства, з планування, організації, мотивації і контролю службового зростання персоналу, виходячи з його цілей, потреб, можливостей, здібностей та схильностей, а також виходячи із цілей, потреб, можливостей і соціально-економічних умов підприємства.

Номер слайду 10

Програма розвитку кар'єри відображає такі моменти: • способи виявлення працівників з високим потенціалом зростання і просування; • стимули до розробки індивідуальних планів кар'єри; • способи ув'язування кар'єри з результатами оцінки діяльності; • шляхи створення сприятливих умов для розвитку (навчання, підбір посад і разові завдання з урахуванням особистих можливостей); • організацію ефективної системи підвищення кваліфікації; • можливі напрямки ротації; • форми відповідальності керівників за розвиток підлеглих.

Номер слайду 11

Трудовий пост — це обмежене внаслідок розподілу праці й зафіксоване в суспільстві докладання сил людини, яка прагне створити щось цінне для суспільства — матеріальні речі, інформацію, корисні дії, функціональні корисні ефекти, естетичні враження, суспільні настрої, упорядковані соціальні процеси. Трудовий пост — одна з форм існування професії.

Номер слайду 12

Список джерел Побудова кар’єри : навч.-метод. посіб. / [О. В. Мельник, О. Л. Морін,Л. А. Гуцан, І. І. Ткачук, О. М. Пархоменко, З. В. Охріменко, Т. С. Попова,nМ. В. Лузан; за ред. О. В. Мельника]. — Кіровоград : Імекс-ЛТД, 2014.— 172 с. ФАКТОРИ РОЗВИТКУ КАР'ЄРИ ТА КАР'ЄРНІ РИЗИКИ. URL: https://stud.com.ua/161247/menedzhment/faktori_rozvitku_karyeri_karyerni_riziki Фактори трудової кар'єри . URL: https://pidruchniki.com/15100827/sotsiologiya/faktori_trudovoyi_karyeri

Номер слайду 13

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Коваленко Светлана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Борова Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
14 жовтня 2021
Переглядів
1127
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку