Презентація "Організм і його властивості"

Про матеріал
Презентація "Організм і його властивості" допомагає сформувати, поглибити і розширити знання учнів про організми та їх властивості, про те що таке організм, якою є різноманітність живих організмів у природі, якими є основні властивості живих організмів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Організм і його властивості

Номер слайду 2

Поняття про організми та їх властивостіПодивіться відео і назвіть, що ви там побачили.

Номер слайду 3

Організми. Тіла. Поняття про організми та їх властивостіПрирода навколо нас поділяється: Нежива природа. Жива природа. Сонце. Повітря. Вода. Рослини. Тварини. Гриби, Віруси, Бактерії

Номер слайду 4

Поняття про організми та їх властивостіОрганізми — тіла живої природи, які живляться, дихають, ростуть, розмножуються, реагують на зовнішні подразнення.

Номер слайду 5

Поняття про організми та їх властивостіНа планеті Земля мешкає дуже багато різноманітних організмів. Організми об'єднують у групи за певними ознакамиластівка міськаластівка сільськаластівка берегова. Вид – організми, що мають однакову зовнішню та внутрішню будову

Номер слайду 6

Поняття про організми та їх властивостіРізноманітність живих організмів

Номер слайду 7

Властивості організмів. Властивості організмів: Живлення. Дихання. Обмін речовин та енергіїРіст і розвиток. Розмноження. Подразливість

Номер слайду 8

Властивості організмів. Живлення – процес поглинання і засвоєння організмом поживних речовин. Які речовини надходять в організм під час живлення?Як поживні речовини використовуються організмом?

Номер слайду 9

Властивості організмів. Дихання – процес, під час якого кисень надходить в організм, а вуглекислий газ виділяється назовні. Для чого організму потрібен кисень?

Номер слайду 10

Поняття про організми та їх властивостіПодорож кисню по вашому організму

Номер слайду 11

Властивості організмів. Живлення і дихання – складові частини обміну речовин і енергіїПоживні речовини, використовуються на побудову тіла а також беруть участь в утворенні енергії. Значення дихання полягає у вивільненні енергії, яка міститься в органічних речовинах.

Номер слайду 12

Властивості організмів. Ріст – поступове збільшення розмірів і маси тіла організму. Розвиток супроводжується змінами у будові організму та його частин.

Номер слайду 13

Властивості організмів. Розмноження – здатність організмів відтворювати собі подібних. Яке значення має розмноження в житті організмів?

Номер слайду 14

Властивості організмів. Зверніть увагу з якою точністю наслідують нащадки будову і поведінку батьків

Номер слайду 15

Властивості організмів. Подразливістю називають здатність організму реагувати на зміни умов середовища.

Номер слайду 16

Поняття про організми та їх властивостіБудова и властивості живих організмів

Номер слайду 17

Дайте відповіді на запитання. Які властивості організмів вам відомі?Які речовини необхідні людині для дихання? Звідки вона їх отримує?Якими речовинами живиться людина? Звідки вона їх отримує?Як відрізнити організм від неживого природного тіла?

Номер слайду 18

Домашнє завдання. Читати параграф 33

Номер слайду 19

Рефлексія. На уроці я зрозумів(зрозуміла) …Сьогодні я навчився(навчилася) …На уроці найцікавішим було …На уроці мені було найважче …Сьогодні я відчув(відчула) ... На уроці мене здивувало ...

Номер слайду 20

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
27 лютого 2022
Переглядів
762
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку