Презентація "Ощадливе використання природних матеріалів" (закріплення)

Про матеріал
Презентація до уроку Я досліджую світ з теми "Ощадливе використання природних матеріалів (закріплення)" за підручником Я досліджую світ: частина 2, 3 клас. Автори: І. Жаркова, Л. Мечник, Л. Роговська, Л. Пономарьова, О. Антонов.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ощадливе використання ресурсів

Номер слайду 2

Пригадуємо!Які природні ресурси використовує людина в побуті?

Номер слайду 3

Природні ресурси можна об’єднати в дві групи. Пригадай які це групи?Відновлювані ресурси Невідновлювані ресурси

Номер слайду 4

До відновлюваних джерел відносяться: Вода. ПовітряҐрунт Сонячнаенергія. До невідновлюваних джерел відносяться: Корисні копалини. Рослини і тварини,що вимерли

Номер слайду 5

Повторимо правила економного і бережливого ставлення до електроенергії

Номер слайду 6

Виходячи останнім з кімнати, вимикай світло. Звичайні лампочки бажано замінити на енергозберігаючі. Це дасть змогу знизити оплату за енергоспоживання в 3 рази. Протри від пилу лампочку. Витерта лампа світить яскравіше. Комп’ютер краще вмикати тоді, коли збираєшся на ньому працювати. Не залишайте зарядженими на всю ніч мобільні телефони та ноутбуки.

Номер слайду 7

Холодильник працює цілодобово, витрачає електроенергії більше, ніж інші електроприлади. Щоб зберегти електроенергію, дотримуйся таких правил:не став холодильник близько біля нагрівальних предметів.не тримай дверцята холодильника довго відчиненими;не став у нього гарячі продукти;

Номер слайду 8

Для прасування білизни краще використовувати тепловідбивну прасувальну дошку. Не забувайте чистити робочу поверхню праски. Кип’ятіть в електрочайнику стільки води, скільки вам потрібно. Не забувайте чистити його від накипу. Найбільше електроенергії витрачають електроплити. Їжу слід готувати на маленькому вогні і прикривши посуд кришкою. Пилосос працює економно й надійно тільки за чистих фільтрів. Пральну машину доцільно використовувати при повному завантаженні.

pptx
Додано
23 лютого 2022
Переглядів
487
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку