Презентація Основи догляду за волоссям

Про матеріал
Основою є правильний догляд за шкірою голови. Адже саме зі шкіри голови росте здорове волосся, і якщо ми правильно доглядаємо саме шкіру, більша частина роботи вже позаду. На жаль, ми часто неправильно визначаємо тип шкіри голови.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Основи догляду за волоссям – 4 головні правила

Номер слайду 2

Які основи догляду за волоссям? Основою є правильний догляд за шкірою голови. Адже саме зі шкіри голови росте здорове волосся, і якщо ми правильно доглядаємо саме шкіру, більша частина роботи вже позаду. На жаль, ми часто неправильно визначаємо тип шкіри голови. Більшість людей вважають свою шкіру жирною, а коли їх запитують, як часто вона жирніє, то їх відповідь - кожні 2-3 дні. При цьому шкіра нормальна. Запам'ятайте! Ми говоримо про надмірну жирність шкіри голови, коли після миття волосся стає жирним в той же день або наступного ранку. Ось тоді це справді проблема. Отже, все починається зі шкіри голови. Як з недоглянутого ґрунту не можна розраховувати на красиві рослини та барвисті квіти, так само не можна отримати здорове, блискуче волосся, якщо не дбати про шкіру голови.

Номер слайду 3

1. Як правильно мити голову?Надзвичайно важливе питання, яке часто виявляється головною причиною проблем. Шкіра голови вимагає трохи більше часу для очищення, ніж обличчя. Це пов'язано з тим, що через волосся до неї важко дістатися. Ще одна проблема - забруднена область навколо фолікула, тобто жир, піт, мертвий епідерміс та інші забруднення, які збираються навколо основи волосся і утворюють липкий слиз. Таке місце очистити набагато важче, ніж саме шкірне сало, а волосся на голові дуже багато... Знайдіть час і робіть це ретельно! Миття голови не повинно займати занадто багато часу, інколи варто додати 3-5 хвилин.

Номер слайду 4

Правильне миття волосся та шкіри голови. Мийте голову двічі. Виняток становить миття голови щодня або додаткове миття (наприклад, після спортзалу). У решті випадків промивати шампунем потрібно двічі. Чому? По-перше, тому що через волосяний покрив вимити цю область дуже складно. По-друге, тому що ми очищаємо шкіру голови не так часто, як обличчя. По-третє, тому що на голові велика кількість сальних залоз, а отже, шкірного сала виділяється набагато більше. І найголовніше - перше миття розпушує бруд та залишки косметичних засобів, а друге вже ретельно очищає шкіру.

Номер слайду 5

Правильне миття волосся та шкіри голови. Не зволікайте з миттям, якщо голова вже брудна. Поширена помилка, яка може викликати багато проблем... Важливо розуміти, що якщо мити голову рідше, ніж необхідно, то вона не стане менше жирніти з часом. Це може викликати лише одне – проблеми зі шкірою голови (такі як фолікуліт, себорея, лупа чи інші). Мийте голову так часто, як це потрібно! Навіть якщо за нею потрібен щоденний догляд.

Номер слайду 6

Правильне миття волосся та шкіри голови. Мийте голову не рідше 2 разів на тиждень. Є люди, у яких шкіра голови практично зовсім не жирніє. Однак це не означає, що достатньо мити голову раз на тиждень чи рідше. Навіть якщо ваша шкіра не жирна, на ній все одно накопичуються побутові забруднення, чи то пилок дерев, домашній пил або інше. Таке рідке миття також може викликати проблеми зі шкірою голови, тому щонайменше 2 рази на тиждень.

Номер слайду 7

Правильне миття волосся та шкіри голови. Знайдіть час, щоб ретельно вимити голову. Багато людей роблять це нашвидкуруч, не замислюючись. І тут навіть два промивання може бути мало. Авжеж, ви очистите шкіру від шкірного сала, волосся виглядатиме свіжим, але насправді на шкірі відкладатиметься шар забруднень. То що робити? Виконайте масаж круговими рухами від чола до шиї. Ви здивуєтеся, наскільки цей етап може змінити якість вашого догляду за волоссям. Мийте голову теплою водою. Не використовуйте холодну чи гарячу воду. Така помилка може сприяти погіршенню стану шкіри та навіть випадінню волосся.

Номер слайду 8

2. Використовуйте пілінг для шкіри голови. Як і в догляді за обличчям, регулярне відлущування дуже важливе для шкіри голови. Здорова шкіра означає здорове волосся, тому нам необхідний регулярний пілінг. Ця процедура видаляє омертвілий епідерміс, покращує кровообіг і зводить до мінімуму ризик ослаблення коріння волосся. Також завдяки пілінгу поживні речовини лосьйонів працюватимуть набагато краще. Використовуйте його раз на тиждень, і ваше волосся поверне собі життєву силу. Якщо ви хочете дізнатися більше про це, ознайомтеся з нашою статтею про пілінг для шкіри голови.

Номер слайду 9

3. Захистіть своє волосся від пошкоджень - догляд за волоссям зовніВолосся пошкоджене по всій довжині? Використання гарячого повітря фена, гарячі укладання, освітлення, фарбування - все це впливає на структуру волосся і призводить до механічних пошкоджень. Обов'язковою умовою свідомого догляду є захист волосся від зовнішніх факторів. В цьому випадку чудово підійде сироватка для кінчиків волосся, яку можна використовувати по всій довжині. Також можна використовувати олію для волосся - це прекрасна домашня процедура, яка живить волосся і дуже добре впливає на кінчики. Пам'ятайте, що якщо ваше волосся сильно пошкоджене, вам не уникнути використання силіконів. Однак їх не потрібно боятися - це чудові компоненти, які ефективно захищають волосся від пошкоджень.

Номер слайду 10

Щоденний захист волосся від пошкоджень - його живлення. В основу догляду за волоссям також входить використання кондиціонера при кожному митті. Незалежно від того, нормальне у вас волосся або пошкоджене, використовувати кондиціонер необхідно. Чому? Волосся потребує захисту. Кондиціонер забезпечить поживними речовинами та захистить волосся від пошкоджень. Найголовніше - вибрати кондиціонер за потребою вашого волосся. Для пошкодженого – з живильним та захисним ефектом, для сухого – зволожуючі кондиціонери. Іноді можна використовувати кондиціонер, що не змивається. Пам'ятайте, що захист волосся полягає не тільки у використанні косметики, але й в дбайливому та усвідомленому догляді. Незважаючи на використання ефективних засобів, ви можете нашкодити своєму волоссю, неправильно обробляючи його щодня. Нижче наведені правила, яких слід дотримуватися.

Номер слайду 11

Не сушіть волосся гарячим повітрям і не мийте голову гарячою водою. Використовуйте для цього тепле повітря та воду. Завдяки цьому ви уникнете пошкоджень, що виникають під впливом високої температури. Не тріть мокре волосся рушником. Вологе волосся набагато більше схильне до пошкоджень, тому таке тертя викликає незворотні пошкодження. Щоб позбутися зайвої вологи, слід акуратно промокнути волосся рушником. Ви також можете придбати рушник для волосся із мікрофібри, який набагато дбайливіше впливає на волосся.

Номер слайду 12

Акуратно розчісуйте волосся. Не рвіть його, не тягніть. Якщо ваше волосся легко плутається, використовуйте незмивні кондиціонери, які не тільки полегшують розплутування, але й захищають волосся від пошкоджень. Пам'ятайте також про правильний підбір гребінця. Не спіть з мокрим волоссям. Через цю помилку ви на крок далі від здорового волосся. Це призведе до того, що волосся легко ламатиметься, а мокра голова на подушці всю ніч — ідеальний час для зростання будь-яких мікробів, які принесуть тільки проблеми зі шкірою голови.

Номер слайду 13

4. Використовуйте лосьйони для волосся. Якщо у вас немає проблем зі шкірою голови і ви не боретеся з лупою або запаленням, лосьйон для шкіри голови стане чудовим доповненням до усвідомленого догляду. Подібні засоби дозволяють живити волосся зсередини, і тип волосся тут не має особливого значення - підбирайте сироватку за типом шкіри голови. Якщо ви боретеся з активним випадінням волосся, використовуйте засоби для росту. А якщо ваша проблема, наприклад, у сухості шкіри голови, - вибирайте зволожуючі лосьйони.

Номер слайду 14

Хоча основи догляду за волоссям можуть здатися складними, проте включити їх у свій щоденний догляд дуже просто. Вам не доведеться довго стояти у ванній для цих процедур, і вони приносять, скоріше, задоволення. Пам'ятайте також, що здоров'я волосся починається зсередини, тому важливо дбати про правильне харчування. Додайте до свого раціону більше овочів ;)

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Оробець Валентина Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
9 березня 2023
Переглядів
4705
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку