Презентація: "Основи створення презентації в PowerPoint"

Про матеріал
Розробка для першого знайомства з редакторм презентацій. Працюємо з редактором PowerPoint.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Power. Point. Основи створення презентації в Power. Point

Номер слайду 2

Презентація. Презентація — це процес ознайомлення слухачів з певною темою. Зазвичай це демонстрація, лекція чи промова, з метою поінформувати чи переконати когось.

Номер слайду 3

Презентація. Презентація може містити три компоненти:промова доповідача:те, що доповідач розповідає;слайди:те, що бачить аудиторія на екрані;роздаткові матеріали:те, що роздається кожному в аудиторії окремо, і містить деталі інформації, що презентується.

Номер слайду 4

Створення презентаціїАле як же створити презентацію?А створити презентацію просто!Для цього треба:1.1. Створити презентацію. На вкладці Файл на стрічці виберіть пункт Створити , а потім виберіть тему. У Power. Point виводиться попередній перегляд теми з чотирма кольоровими варіаціями, які можна вибрати з правого боку. Натисніть кнопку Створити або виберіть колірну схему, а потім натисніть кнопку Створити.

Номер слайду 5

Створення презентації1.2. Вставка нового слайда1. Виберіть слайд, за яким потрібно вставити новий.2. Виберіть Основне > Створити слайд.3. Виберіть макет і введіть потрібний тип у розкривному списку.

Номер слайду 6

Створення презентації1.3. Збереження презентації1. На вкладці Файл натисніть кнопку Зберегти .2. Виберіть папку.3. У поле Ім'я файлу введіть ім'я презентації, а потім натисніть кнопку Зберегти .

Номер слайду 7

Створення презентації2.1. Теми1. Перейдіть на вкладку Конструктор.2. Виберіть одну з доступних тем.3. Виберіть один із варіантів у колекції Варіанти.

Номер слайду 8

Створення презентації2.2. Додавання тексту. Виберіть заміну тексту і почніть друкувати.

Номер слайду 9

Створення презентації2.3. Форматування тексту1. Виділіть текст.2. У розділі Засоби малювання відкрийте вкладку Формат.3. Виконайте одну з таких дій. Щоб змінити колір тексту, натисніть кнопку Заливка тексту і виберіть потрібний колір. Щоб змінити колір контуру тексту, натисніть кнопку Контур тексту і виберіть потрібний колір. Щоб застосувати до тексту тінь, відображення, світіння, рельєф, поворот об'ємної фігури або перетворення, натисніть кнопку Текстові ефекти і виберіть потрібний ефект.

Номер слайду 10

Створення презентації2.4. Додавання малюнків1. Виберіть вкладку Вставка , а потім:щоб додати малюнок, збережений на локальному диску або внутрішньому сервері, клацніть Малюнки , виберіть зображення та натисніть кнопку Вставити ;Щоб вставити малюнок з Інтернету, виберіть пункт Зображення з Інтернету , а потім знайдіть потрібний малюнок за допомогою поля Пошук. Виберіть малюнок і натисніть кнопку Вставити.

Номер слайду 11

Створення презентації2.5. Додавання фігур. Ви можете додати фігури для демонстрації слайдів. 1. На вкладці Вставка натисніть кнопку Фігури і виберіть потрібну фігуру в меню.2. В області слайду натисніть і перетягніть покажчик, щоб намалювати фігуру.3. На стрічці виберіть вкладку Формат або Формат фігури . Відкриття колекції " Стилі фігур " для швидкого додавання кольору і стилю (в тому числі заливки) в обрану фігуру.

Номер слайду 12

Створення презентації2.6. Додавання заміток доповідача. Слайди краще не перевантажувати великою кількістю інформації. Ви можете помістити корисні факти і примітки в нотатки доповідача і звертатися до них під час демонстрації презентації. Щоб відкрити область заміток, натисніть напис Нотатки, кнопка "Нотатки" в Power. Point в нижній частині вікна. Натисніть всередині області заміток під слайдом і почніть вводити свої нотатки.

Номер слайду 13

Створення презентації3.1. Показ презентаціїВиберіть вкладку Слайд-шоу , а потім:щоб почати презентацію з першого слайда, в групі Почати слайд-шоу натисніть кнопку З початку;якщо ви перебуваєте не на першому слайді і хочете почати показ з нього, натисніть кнопку З поточного слайда;якщо потрібно показати презентацію людям, які знаходяться в іншому місці, виберіть пункт Онлайн-презентація , щоб налаштувати показ презентації через Інтернет, і виберіть один із зазначених нижче варіантів.

Номер слайду 14

Поради щодо створення презентацій. Поради щодо створення презентацій: Щоб вийти з режиму слайд-шоу, ви можете в будь-який момент натиснути клавішу ESC. Візьміть до уваги наведені нижче поради, які допоможуть вам зацікавити слухачів. Щоб матеріал був викладений чітко і зрозуміло, а увага аудиторії не слабшала, число слайдів в презентації повинно бути мінімальним. Аудиторія повинна мати можливість читати слайди на відстані. Швидше за все, їм буде важко розглянути шрифт з розміром менше 30. Виберіть привабливий шаблон або тему. Завжди перевіряйте орфографію і граматику в презентації.

Номер слайду 15

Ребус. Відповідь: Презентація

Номер слайду 16

Практична робота. Запустимо програму Power. Point. Створимо презентацію на тему : «Мій розклад дня»

Номер слайду 17

Дякую за увагу!Хай щастить!

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
11 квітня
Переглядів
217
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку