Презентація Основні положення законодавства у НС

Про матеріал
Основні положення законодавства України щодо порятунку і захисту людей у надзвичайних ситуаціях.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Основні положення законодавства України щодо порятунку і захисту людей у надзвичайних ситуаціях.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Щоб запобігати НС і ліквідовувати їхні наслідки, створено Державну службу України з надзвичайних ситуації (ДСНС). ДСНС – один із центральних органів виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики щодо цивільного захисту під час НС. До складу ДСНС входять регіональні, обласні та місцеві підрозділи.

Номер слайду 5

Основні завдання ДСНС:ліквідація наслідків НС, локалізація зони впливу шкідливих і небезпечних факторів, що виникають під час аварій і катастроф; організація та проведення аварійно-рятувальних, пошуково-рятувальних, відновлювальних робіт, здійснення заходів щодо життєзабезпечення постраждалого населення; забезпечення готовності сил і засобів до дій за призначенням; виконання запобіжно-профілактичних робіт із запобігання виникненню НС.

Номер слайду 6

Основні функції ДСНС: Підготовка підрозділів, сил і засобів до дій за призначенням; пошук і порятунок людей на об’єктах і територіях, що зазнали руйнувань, пошкоджень, уражень; надання першої невідкладної медичної допомоги постраждалим особам, які перебувають у небезпечному для життя та здоров’я стані; участь у проведенні евакуації населення з небезпечної зони; ліквідація небезпечних проявів НС в умовах екстремальних температур, задимленості, загазованості, загрози вибухів, обвалів, зсувів, затоплень, хімічного забруднення тощо; забезпечення належної роботи систем оповіщення.

Номер слайду 7

Поміркуйте…На цих світлинах зображено роботу аварійно-рятувальної служби та єдиної державної системи цивільного захисту. Які зі своїх функцій вони виконують в даних випадках?

Номер слайду 8

Права та обов’язки громадян під час НС зазначені у ст. 21 Кодексу цивільного захисту України від 02.10.2012 року.

Номер слайду 9

За НС громадяни мають право:на захист життя, здоров’я та особистого майна; на використання засобів колективного та індивідуального захисту; на отримання інформації про ризик, якому вони можуть піддатися в певних місцях перебування на території країни, і про заходи необхідної безпеки; на відшкодування збитків, заподіяних їхньому здоров’ю та майну внаслідок НС; на медичне обслуговування, компенсації та соціальні гарантії на проживання та роботу в зонах НС.

Номер слайду 10

За НС громадяни України зобов’язані:дотримуватися законів у сфері захисту населення й територій від НС; знати основні способи захисту населення і територій від НС; прийоми надання домедичної допомоги потерпілим; знати й виконувати правила поведінки під час евакуації з небезпечної зони; знати й виконувати правила безпечного поводження з вибухонебезпечними предметами.

Номер слайду 11

Поміркуйте…На цих світлинах зображено навчання з порятунку потерпілих унаслідок терористичного акту. Як ви вважаєте, навіщо їх проводять?

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Узагальнення знань: Позначте правильну відповідь: Аварійно-рятувальні служби: А) працюють постійно;Б) працюють тільки під час надзвичайних ситуацій;В) не займаються прогнозом виникнення небезпечних явищ;Г) не здійснюють контроль за якістю повітря, води, продуктів.2. Позначте твердження “+” або “-”Закони України визначають тільки права громадян щодо порятунку і захисту людей у НС;Існує Державна служба НС;Державна система захисту населення не забезпечує навчання населення способів захисту від небезпек, що виникають під час НС.3. Які обов’язки виконують представники різних аварійно-рятувальних служб України у НС?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Нижник Надія Миколаївна
    Гарна розробка , дякую!)
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Козєєва Тамара Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Чоп Наталя
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Domanetska Valentina
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Додано
11 вересня 2023
Переглядів
2276
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку