Презентація "Основні правила гри у волейбол для школярів"

Про матеріал
У презентації міститься інформація про правила гри у волейбол для школярів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Основні правила гри у волейбол для школярів

Номер слайду 2

РЯД ПРАВИЛ, ЯКИХ БУДЕ ДОСТАТНЬО ДЛЯ ГРИ ШКОЛЯРАМ І ВОЛЕЙБОЛІСТАМ-ПОЧАТКІВЦЯМГрають дві команди, кожна складається з 6 осіб (3 – атакуюча лінія, 3 – лінія захисту). За один розіграш команді дозволяється торкатися м’яча лише 3 рази (блокування не вважається торканням). Забороняється ловити, кидати чи утримувати м’яч. Гравець не може двічі торкатися м’яча (блок не рахується). Перехід гравців здійснюється за годинниковою стрілкою. Переходити (змінювати позиції) команда має після того, як спочатку очко набрав суперник, а потім ваша сторона.

Номер слайду 3

У волейболі 3 партії, кожна грає до 25 очок (для перемоги в партії має бути різниця у 2 очки, якщо рахунок 24:24, то матч триває доти, доки не буде необхідної двох очкових різниць). Кожна команда в кожній партії має право взяти 2 тайм-аути тривалістю 30 секунд кожен. Гравцям задньої лінії забороняється атакувати із зони атаки (3-метрова лінія). Якщо волейболісти задньої лінії хочуть виконати нападаючий удар, вони повинні зробити стрибок до 3-метрової ліній, не заступивши її).

Номер слайду 4

Допускається контакт м’яча з будь-якою частиною тіла гравця (відповідь для багатьох, хто цікавиться – ногою у волейболі грати можна). Якщо двоє і більше гравців торкаються м’яча одночасно – це вважається одним дотиком. Після подачі гравці передньої лінії можуть змінюватися позиціями між собою.

Номер слайду 5

На подачу подається 8 секунд з моменту свистка судді. Подача здійснюється лише однією рукою. У кожній партії команді можна зробити максимум 6 замін (одночасно можна заміняти відразу кількох виконавців).

Номер слайду 6

У ЧОМУ ПОЛЯГАЄ СУТЬ ВОЛЕЙБОЛУ?Мета волейболу полягає в тому, щоб перевести м’яч за допомогою рук через сітку на половину поля суперника, намагаючись змусити круглого доторкнутися до майданчика або відскочити за межі поля від будь-якої частини гравця-противника. У той час команда-опонент має запобігти влученню м’яча на своїй половині майданчика.

Номер слайду 7

Правила волейболу забороняють гравцям двічі бити по м’ячу. Зазвичай команда намагається організувати атаку трьома дотиками: перше – прийом та одночасна передача на сполучного (той, що стоїть під сіткою – зона 3), друге – передача на атакуючого, третє – удар. Перемога дістається тому колективу, який виграв більше партій (всього грає від 3-х до 5-ти сетів залежно від турніру).

Номер слайду 8

НАБІР ОЧОКЩоб набрати очко, м’яч повинен вдаритися об підлогу на половині поля противника або піти за межі майданчика від гравця-суперника – це основний спосіб набору балів, однак існує безліч інших способів поповнити свою скарбничку очками, наприклад: Супротивник не подав подачу або виконав її з порушеннями. Противник не зміг останнім ударом перебити м’яч через сітку. Суперник заступив за середню лінію поля або торкнувся верхнього краю сітки під час атаки. Неправильне виконання передачі (утримання чи захоплення м’яча у руках). Неправильний перехід команди.

Номер слайду 9

ПІДСУМОКБули коротко представлені правила гри у волейбол. Цю спрощену версію правил можна використовувати для навчання гри школярів різного віку.

pptx
Додано
14 листопада 2022
Переглядів
12520
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку