презентація "Особливості організації екстернату"

Про матеріал
Серед форм навчання визначають шкільну і сімейну освіту. Як різновид сімейної освіти розглянуто екстернат. Рекомендовано для учнів, педагогів, батьків.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Особливості організації екстернату. Підготувала на засідання педради 22.12.2020вчитель музичного мистецтва КЗ «Первомайський ліцей №5» Бордунова Н. Ю.

Номер слайду 2

Форми отримання освіти В освітній організації ( школа, ліцей, гімназія) Поза освітньою організацією. Очне навчання. Заочне навчання. Очно-заочне навчання. Сімейна освіта (1-9 клас)Самоосвіта (10-11 клас)

Номер слайду 3

Екстернат – форма атестації в сімейній освіті і самоосвіті, під час якої учень самостійно засвоює програму і екстерном здає проміжні і підсумкові атестації. Екстерн – це. Учень, якому некомфортно в школі (навчання нудне через легкість або важке через погані взаємовідносини з ровесниками чи вчителями)Учень з серйозними захопленнями (спорт, мистецтво – брак часу для школи)Учень з особливостями здоров'я (інвалідність, часті захворювання)Учень, який часто переїжджає або живе за кордоном та хоче мати атестат країни. Учень, який засвоює програму за сімейною освітою, у зручному темпі, за індивідуальною програмою

Номер слайду 4

-- форма атестації, а не навчання, зарахуватись можна в будь-яку державну або приватну школу, яка має ліцензію і акредитацію, а статутом передбачена сімейна освіта. Спеціалізованих шкіл, де навчають лише екстернів, не існує. Як навчатись в екстернаті?Що таке школа-екстернат?*можна з 1 класу*строк навчання (за бажанням) можна скоротити: за рік пройти програму декількох класів*учень приходить до школи на консультацію лише перед екзаменом*атестація проходить з УСІХ предметів три способи навчання екстерном:самостійно по підручникахз репетиторами ( вдома чи по Скайпу).в онлайн-школах. Умови отримання атестату для екстерна Екстерн складає іспити (ДПА, ЗНО) разом з іншими учнямиатестат екстерна нічим не відрізняється від атестату звичайного школяра. В ньому немає відміток про сімейне навчання. Відмінники екстернату, як і всі, можуть розраховувати на медаль.

Номер слайду 5

Зарахування на екстернат. Заява від батьків чи опікунів. До заяви додають документи, що підтверджують наявність причин переходу на екстернат. Документ про наявний рівень освітиІноземці та особи без громадянства – копіядокумента, що підтверджує законність перебування в Україні Особи, які проживають на неконтрольованій території або території населених пунктів на лінії зіткнення, можуть подати скановану копію заяви будь-якими засобами зв’язку (факсом, електронною поштою тощо).

Номер слайду 6

Оцінювання Керівник закладу створює комісію; затверджується склад комісії (голова та члени комісії); складається графік проведення оцінювання; – перелік завдань з навчальних предметів. За результатами оцінювання виставляють річну оцінку з кожного предмета. Результати оцінювання навчальних досягнень екстернів за відповідний клас (річне оцінювання) оформлюють протоколом оцінювання.

Номер слайду 7

ПРАВА І ОБОВ’ЯЗКИ ЕКСТЕРНІВПРАВАУчасть в конкурсах, олімпіадах, виставках, спортивних заходах від імені закріпленого закладу;Складання індивідуального навчального плану;Консультації з психологом, логопедом тощо;Відвідування бібліотеки, лабораторіїВідвідування актової, спортивної зали (у встановленому закладом порядку)ОБОВ”ЯЗКИВідповідати атестаційному графіку закріпленого закладу;Вчасно приходити на консультації, контрольні, екзамени;Своєчасно ліквідувати академічні заборгованості;Повернутись на очну форму навчання у випадку невиправлення академічної заборгованості

Номер слайду 8

Особисті характеристики екстернів: більш самостійні й мотивовані; вміють цінувати час; мають справжню мету в житті і жагу до нових знань. Переваги екстернату:*Вільне керування власним часом для підготовки до спорту, творчості, роботи, вступу до вишу; * Учень звикає до університетської форми навчання Недоліки: *неготовність школяра до самодисципліни і самоосвіти; *неможливість працювати в колективі В И С Н О В К ИНе кожна дитина здатна бути екстерном. Далеко не кожен учень бажає втратити спілкування з колективом заради освіти.

pptx
Додано
25 грудня 2020
Переглядів
2038
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку