Презентація "Особливості професійної спрямованості асистента вчителя в інклюзивному класі"

Про матеріал
Особливості професійної спрямованості асистента вчителя в інклюзивному класі. Документація асистента вчителя, напрями роботи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Особливості професійної спрямованості асистента вчителя в інклюзивному класіПідготувала:вчитель-логопед Ревут Л. В.

Номер слайду 2

Кваліфікаційні вимоги до асистента вчителя. Повна вища педагогічна освіта.+Курсова перепідготовка щодо роботи в умовах інклюзії. Високий рівень професіоналізму, ініціативність, творчість. Досконале володіння ефективними формами, методами роботи з дітьми з ООП.

Номер слайду 3

Основна Документація асистента вчителяІПР - основний документ (річний план роботи асистента вчителя); Щоденник (журнал) спостережень – спостереження за дитиною з метою вивчення її індивідуальних особливостей та потреб;Портфоліо –роботи дитини (малюнки, аплікації, робочі зошити, роботи на роздруківках). Форма ведення документації та перелік документів, потрібних для роботи асистента вчителя, визначається закладом освіти.

Номер слайду 4

Компоненти (розділи) ІПР

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Джерела інформації про розвиток дитини 1 Висновок про комплексну оцінку від фахівців ІРЦ2 Звіти про реалізацію ІПР попередніх періодів (років)3 Безпосереднє спостереження за діяльністю дитини4 Бесіди з учнем та його батьками

Номер слайду 7

Співпраця команди психолого-педагогічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами. Команда трьох «С»

Номер слайду 8

СПІВПРАЦЯ

Номер слайду 9

Для успішної реалізації поставленої мети ассистент вчителя протягом навчального року працює в наступних напрямках: Виявлення, формування та розвиток пізнавальних інтересів в учнів з особливими освітніми потребами під час організації процесу індивідуальної роботи.

Номер слайду 10

сприяння розвитку творчого потенціалу учня та підтримка його участі в проектній та науково-дослідницькій діяльності з урахуванням інтересів

Номер слайду 11

сприяння як найповнішої реалізації творчого потенціалу та пізнавальної активності під час проведення командних розвиваючих ігор.

Номер слайду 12

надання підтримки учню в обраній стратегії освіти, подоланні проблем та труднощів процесу самоосвіти.10 важливих тверджень для спілкування з дитиною з ООПЯ вірю в тебе. Я пишаюсятобою. Я теберозумію. Я тебе чую. Я тебе бачу. Я тебе підтримую. Ми тебе цінуємо. Я тобі довіряю. Ти зможеш. Ти важливийдля нас

Номер слайду 13

Сприяння створенню позитивного мікроклімату в колективі, розвиток комунікативних якостей, позитивної соціальної комунікації.

Номер слайду 14

Створення можливостей для обговорення та вирішення завдань в групах, парах. З метою обміну думками, досвідом, сприяння більш ефективному виконанню навчальних цілей.«Двоє, працюючи разом, досягають більшого, ніж троє, які працюють окремо» Чарльз Мак Кормик

Номер слайду 15

Запитання для обговорення-Чи була інформація корисною для вас?Що із почутого ви дізналися нового?

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Інкл
Додано
23 березня 2021
Переглядів
683
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку