Презентація "Острів Кіпр"

Про матеріал
Інформація про острів Кіпр, оформлення презинтації, вимоги, з використанням анімації та переходів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виконав: учень 6-А класу КЗ Дергачівсьуий ліцей №2 Карпенко Олександр. ОСТРІВ К І П Рrrrrr

Номер слайду 2

К І П РКіпр (Слухати) - острівофіційна назва — Респу́бліка Кіпр — острівна держава на сході Середземного моря. Кіпр є третім за величиною та кількістю населення островом Середземномор'я розташований за 113 кілометрів на південь від Туреччини і приблизно за 120 кілометрів на захід від узбережжя Сирії та Лівану, Палестинського регіону Сектора Гази та Єгипту, а також на південний схід від Греції.

Номер слайду 3

танцюючи фонтани. Магія вогню, води та музики танцюючих фонтанів. К І П Рfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 4

православний монастир Поїздка буде неповною без відвідин монастиря Кіккос. Це не просто головна визначна пам'ятка - це візитна картка острова. Порівняти її можна хіба що з Києво-Печерською Лаврою в Києві. Монастир побудували в XII столітті, він неодноразово горів, але відновлювався з попелу подібно до птаха Фенікс. Головний православний монастир Кіпру                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               rrrrrstyle.colorfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 5

Найдавніше поселення Кіпру В Ларнаці цікаво відвідати Хірокітію. Це найдавніший архітектурний пам'ятник острова епохи неоліту, який був побудований ще в 5800 році до н.е. Вчені досі не можуть з'ясувати, до якої цивілізації належала Хірокітія. Найцікавіша пам'ятка знаходиться недалеко від Ларнаки.style.colorfillcolorfill.typefill.onr

Номер слайду 6

Унікальне село Лефкара. Село,яке славиться на весь світ чудовим гаптуванням, ажурними прикрасами зі срібла. Вишивка «лефкарітіка» продається майже в кожному будинку, але коштує вона недешево. Кажуть, в цих місцях бував сам Леонардо да Вінчі. Він придбав у місцевих майстрів вівтарне мереживо і був вражений майстерністю жителів Кіпру.

Номер слайду 7

Бухта Петра ту Роміу. По-перше, це місце дуже красиве. По-друге, саме тут височіє величезний камінь, поряд з яким грецька богиня любові Афродіта вийшла з морської піни. Невипадково Афродіту називають Кіпрідою. Подейкують, ніби блакитні води бухти Петра ту Роміу дарують молодість, довге життя і, звичайно ж, щасливу любов.

Номер слайду 8

ПЛЯЖІ ПАФОСУВсе південне узбережжя Пафосу складається з дивних пляжів: Корал Бей, Пабліч Біч, Амалтей Біч. Всі вони гарні, але найкрасивіший - Лара. Розташований на південному сході півострова Акамас. Лара - це маленька, дуже затишна бухта, в якій практично не буває людей. Вода в ній неймовірно тепла і дуже прозора. Пісок чистий, практично білий. Величезні морські черепахи припливають сюди, щоб відкласти яйця. І навіть якщо не побачити черепах, можно насолодитися приголомшливим купанням на дикому пляжі Лара і поїздкою півостровом Акамас.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Дякую за увагу!

pptx
Додано
7 листопада 2023
Переглядів
374
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку