Презентація "Отруєння грибами"

Про матеріал

Презентація розповідає про основні причини отруєння грибами, як розпізнати симптоми отруєння, як запобігти отруєнню під час літньо-осіннього періоду збору грибів, які небезпечні поради можуть привести до загибелі людини , а також приклади розподілу грибів на їстівні, умовно-їстівні та отруйні.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Відгадай загадку Є шапка – нема голови, Є нога – нема черевика. У теплий дощик народився, Парасолькою накрився. Хоч капелюх має, Та нікому його не здіймає. Стоїть хлопчик під пеньком Накрив голову брильком.

Номер слайду 2

Обережно - гриби !

Номер слайду 3

Гриби –це дарунок лісу, але водночас вони є небезпечним продуктом харчування, який може привести до отруєння, а іноді й смерті.

Номер слайду 4

Основні причини отруєнь: вживання отруйних грибів;

Номер слайду 5

неправильне приготування умовно їстівних грибів;

Номер слайду 6

вживання старих а бо зіпсованих їстівних грибів;

Номер слайду 7

вживання грибів, що мають двійників або змінилися внаслідок мутації

Номер слайду 8

Білий Желчний Сатанінський

Номер слайду 9

Симптоми отруєння: нудота, блювота

Номер слайду 10

біль у животі,

Номер слайду 11

посилене потовиділення, зниження артеріального тиску, судоми серцево-судинної недостатності

Номер слайду 12

мимовільне сечовиділення, проноси

Номер слайду 13

всі гриби дуже важкі для шлунку і мають посилену абсорбуючу дію, через що як губка вбирають усі токсини із забрудненого навколишнього середовища

Номер слайду 14

Цей продукт тепер завдає неабиякого “удару” по печінці, нирках та серцево-судинній системі.

Номер слайду 15

Як запобігти отруєнню грибами. Купуйте гриби тільки у відведених місцях продажу

Номер слайду 16

Збирайте і купуйте тільки гриби, про які вам відомо, що вони їстівні.

Номер слайду 17

Не куштуйте сирі гриби на смак.

Номер слайду 18

Гриби підлягають кулінарній обробці в день збору, інакше в них утворюється трупна отрута.

Номер слайду 19

При обробці кип'ятіть гриби 7 -10 хвилин у воді, а потім смажте

Номер слайду 20

Не пригощайте ні в якому разі грибами дітей, літніх людей та вагітних жінок.

Номер слайду 21

гриби, які досі вважались їстівними, містять мікродози отруйних речовин.

Номер слайду 22

Не довіряйте таким помилковим тлумаченням: Усі їстівні гриби мають приємний смак

Номер слайду 23

“Отруйні гриби мають неприєм ний запах, а їстівні –приємний ” Усі гриби в молодому віці їстівні”

Номер слайду 24

Личинки комах, черви та равлики не чипають отруйних грибів

Номер слайду 25

Срібло чорніє, а цибуля з часником – синіє в відварі з отруйними грибами.

Номер слайду 26

Отрута видаляється під час кип*ятіння, засолки, маринування.

Номер слайду 27

Перша допомога при отруєнні грибами: Викличте швидку Промийте шлунок Визвіть блювоту Випийте активоване вугілля Дайте підсолену воду Не в якому випадку не вживайте молоко та алкоголь З'ясуйте хто ще вживав гриби

Номер слайду 28

Грибник, як і сапер, може помилятися лише раз!!!

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Жовчний Білий Сіро-розові мухомори Зонтік Гнойовик білий Сморчок Збери гриби на вечерю

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Тамбовская Виктория
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Пов’язані теми
Основи здоров’я, Позакласні заходи
Інкл
Додано
6 листопада 2018
Переглядів
7844
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку