Презентація Отруйність спиртів, їх згубна дія на організм людини

Про матеріал
Презентація до уроку хімі в 9 класі "Отруйність спиртів, їх згубна дія на організм людини"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

« Зібратися разом – це початок, Триматися разом – це прогрес, Працювати разом – це успіх.» Генрі Форд

Номер слайду 3

«Знайомство - перетворення» Якби я був (була) напоєм, то це би був напій…

Номер слайду 4

Тема уроку – гри: «Отруйність спиртів, їх згубна дія на організм»

Номер слайду 5

Мета уроку – гри: Формування знань про користь та шкоду алкоголю, уміння аргументувати свою позицію, відстоювати власну точку зору, слухати і сприймати іншу точку зору.

Номер слайду 6

«Хмільне завжди простягає нам руку, коли ми зазнаємо невдач, коли ми слабнемо, коли ми втомлені, і вказує надзвичайно легкий шлях виходу з обставин, що склалися. Але обіцянки ці невиправдані : ФІЗИЧНА СИЛА, яку воно обіцяє – примарна, душевне піднесення – оманливе; під впливом хмільного ми втрачаємо істинне уявлення про цінності речей.» (Дж. Лондон)

Номер слайду 7

Дія етанолу на живі клітини

Номер слайду 8

Денатурація білка

Номер слайду 9

Тверднення хліба

Номер слайду 10

Мозковий штурм З чим у вас асоціюється поняття «алкоголь»?

Номер слайду 11

«П’яні подібні до тварин, у яких видалено головний мозок» (І.П.Павлов)

Номер слайду 12

Вплив спирту на головний мозок

Номер слайду 13

Спирт у медицині

Номер слайду 14

Спирт та серцево – судинні захворювання

Номер слайду 15

Спирт у алкогольних напоях

Номер слайду 16

Вплив спирту на внутрішні органи

Номер слайду 17

Спирт у виробництві гуми

Номер слайду 18

Підлітковий алкоголізм

Номер слайду 19

Мінуси вживання спиртних напоїв 1. Втрата контролю. Можна так розкріпачитися, що завтра буде стидно глянути в очі тим, з ким напередодні ви спілкувалися. 2. Конфлікт з батьками. Адже їм найкраще знати і те, які ви дорослі, і як останнім часом важко з вами вжитися, і багато чого іншого. 3.Збільшення проблем. Наступного дня після пиятики можна виявити, що невідомо куди поділась досить значна сума грошей. Крім того, вам дошкулятиме погане самопочуття, а старі проблеми все одно треба вирішувати. 4.Загроза алкоголізму. В кінці кінців, розвивається залежність від алкоголю і тоді це вже хвороба, від якої важко позбавитись .

Номер слайду 20

Спирт у парфумерії

Номер слайду 21

«Парфуми - це музика тіла"

Номер слайду 22

Чи існує зв'язок між характером людини і ароматами? Психологи займались дослідженням звязку між характером людини і ароматом, причому з їх досліджень стало видно, що свіжі, квіткові аромати, які відрізняються безпосереднім впливом відповідають смакам сильних характером людей, тоді як східні, загадково – витончені віддінки підходять більш витонченим жінкам. Привкус пудри, частіше всього обирають емоційні жінки, ті які часто люблять дивитись на себе в дзеркало. Фруктово – квіткові аромати найкраще підходять для активних, тоді як сильний шипровий аромат, приваблюють чоловіків, які звикли настоювати на своєму, бальзамовий аромат обирають зазвичай більш скромні люди.

Номер слайду 23

Як правильно зберігати парфумерію? Який термін придатності мають духи? В середньому термін зберігання парфумерії – 3 роки, в закритому флаконі, і від 6 до 18 місяців з початку користування. Але при неправильному зберіганні духи можуть зіпсуватись за 1 тиждень. Перш за все, пам'ятайте, що у парфумерії є 3 найзліші вороги – світло, тепло і волога. Всі вони призводять до швидкого порушення формули парфумів, і їх псування. Щоб цього уникнути, потрібно зберігати парфуми в оригінальній упаковці якнайдалі від тепла та світла . Ні в якому разі не зберігайте парфумерію у ванній кімнаті. Найкраще місце – який небудь ящик, деменшу світла і тепла.

Номер слайду 24

Чи можна дітям користуватись парфумерією? Якщо ваша дитина не схильна до алергії, можна починати використовувати парфумерію з 3 років, бажано безалкогольну, щоб не пересушувати шкіру. Зараз ринок дитячої парфумерії розширюється, є багато ароматів, які підкреслюють тамперамент вашої дитини. До того ж дитяча парфумерія підходить і для дорослих, які люблять свіжі запахи. Дітям підійдуть легкі цитрусові, квітково – фруктові чи просто квіткові аромати, якщо вони володіють приємним запахом.

Номер слайду 25

Що таке типи запахів і які види ароматів існують? В 1990 році Французька Парфумерна Спілка на чолі з головним парфумером Жаном Керлео остаточно затвердило 7 основних парфумерних типів, які в свою чергу утворюють багаті 7 ароматів. Під парфумерним типом слід розуміти загальну структуру і враження, які вииявляє аромат, завдяки тим чи іншим нотам. Ці 7 ароматів постійно поповнюються все новими і новими відтінками, навіть існує суперечка, чи справді ароматів лише 7? Так їх тільки 7, решта ароматичні нотки. Це: 1) цитрусові; 2) квіткові; 3) деревні; 4) амброві; 5) шкіряні; 6) шипрові; 7) папоротникові.

Номер слайду 26

І стадія сп'яніння

Номер слайду 27

ІІ стадія сп'яніння

Номер слайду 28

ІІІ стадія сп'яніння

Номер слайду 29

ІV стадія сп'яніння

Номер слайду 30

Вправа «Дерево підсумків»

Номер слайду 31

Продовж речення: Щоб не стати алкоголіком, треба…

Номер слайду 32

«Все залежить від тебе»

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Домашнє завдання: Підготувати презентацію, або реферат на тему: «Застосування оцтової кислоти»

Номер слайду 35

Дякую за увагу!

ppt
Пов’язані теми
Хімія, 9 клас, Розробки уроків
До підручника
Хімія 9 клас (Савчин М.М.)
Додано
28 листопада 2022
Переглядів
2228
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку