Презентація "Овочі. Городина"

Про матеріал
Продовжувати розширювати знання дітей про овочі, місце їх розташування. Узгоджувати іменник з прикметниками, з числівниками. Закріпити вміння характеризувати предмети за їх істотними ознаками, складати невеликі розповіді. Продовжувати вчити порівнювати предмети, розвивати логічне мислення, увагу. Вправляти у вимові звуків [р],[р′] у словах, словосполученнях, реченнях.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«ОВОЧІ»Вчитель логопед: Лосіцька Ю. О.

Номер слайду 2

Мета: продовжувати розширювати знання дітей про овочі, місце їх розташування. Узгоджувати іменник з прикметниками, з числівниками. Закріпити вміння характеризувати предмети за їх істотними ознаками, складати невеликі розповіді. Продовжувати вчити порівнювати предмети, розвивати логічне мислення, увагу. Вправляти у вимові звуків [р],[р′] у словах, словосполученнях, реченнях. Дана презентація включає в себе такі ігри:«Назви ласкаво» (Огірок - огірочок)«Поділи слова на склади» Закріпити знання про склад, учити визначати кількість складів у слові.«Продовж рядок» Виховувати пізнавальну активність, уважність.«Що на грядці?» Автоматизація звуків [р],[р′] у реченнях. (На грядці морква. На грядці виросла морква. На грядці - оранжева морква.)« Порахуй» Узгоджувати іменник з числівником. (Одна морква, дві моркви, три моркви…) Слова: морква, буряк, гарбуз, броколі.

Номер слайду 3

Вправа «Назви ласкаво». Велетень та Гном зібрали урожай. У Велетня огірок, у Гнома – огірочок. Визнач, який овоч виріс тільки у Велетня? А який тільки у Гнома? (Натисни на них, перевір себе)

Номер слайду 4

Назви овочі. Поділи кожне слово на склади. «Поклади» овочі у корзини, відповідно до кількості складів.

Номер слайду 5

Дотримуючись заданої послідовності, заповни порожні місця в кожній рамочці. Поклади відповідну картинку. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Номер слайду 6

Дидактична гра «Що на грядці?» Автоматизація звуків [р],[р′] у реченнях. (На грядці морква. На грядці виросла морква. На грядці - оранжева морква.)

Номер слайду 7

Допоможи городнику зібрати врожай. Порахуй буряк: один буряк, два буряка…

Номер слайду 8

А тепер допоможи порахувати моркву

Номер слайду 9

Порахуй, скільки гарбузів?

Номер слайду 10

Порахуй броколі

pptx
Пов’язані теми
Логопедія, Презентації
Додано
17 січня
Переглядів
141
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку