Презентація " П. Коельо " Алхімік"

Про матеріал
Матеріал може бути використаний на уроці з метою системного аналізу твору П. Коельо " Алхімік".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Алхімік.

Номер слайду 2

ПРИТЧА – ЦЕ…невелика повчальна алегорична оповідь, у якій опосередковано, приховано (підтекстово) присутня мораль.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Головний герой роману — пастух Сантьяґо. Він народився у звичайній селянській родині, до 16 років навчався в семінарії, батьки мріяли бачити його священиком. У семінарії Сантьяґо вивчав латину, іспанську мову й богослов’я. Але потяг до пізнання світу переміг намагання пізнати Бога вивчати гріхи людства. І одного разу, коли юнак відвідував батьків, він насмілився зізнатися, що священиком бути не хоче, а мріє подорожувати. Батько поставився до цього з розумінням і віддав Сантьяґові гаманець із останніми трьома старовинними золотими монетами, щоб син купив собі череду овець і став їхнім пастухом, тому що лише так Сантьяґо зможе мандрувати світом, дізнаючись про інші землі, людей, які живуть на них, та їхні звички. І юнак стає вівчарем.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Символіка твору “ Алхімік”«Людина вирушає в путь, мріючи про щось прекрасне, навіть чарівне, про те, щоб знайти невідомий скарб. А в кінці шляху вона раптом розуміє, що скарб завжди був при ній».

Номер слайду 9

"Алхімік"- символ пошуку і знайдення істини. Це біографія письменника, завуальована філософськими роздумами. Сон — це дзеркальне відображення реального життя, це спосіб, за допомогою якого людина спілкувалася з Богом. Через сон Бог послав людині Знаки, розгадавши які, вона мала зрозуміти істину, згідно з якою кожна людина повинна була виконати на Землі лише одну місію: навчитися Алхімії життя. Кохання Сантьяго й Фатіми. любов дає змогу людині реалізувати себе. ( Мудра дівчина пояснює, що він повинен прямувати Своїм Шляхом, і якщо вже їм судилося зустрітися знову, то це обов’язково станеться)

Номер слайду 10

Подолання страху поразки, який висить над Сантьяго упродовж майже всієї розповіді. Сантьяго боїться втратити свої гроші, боїться загинути в битві в Аль-Фаюмі або у випадку, якщо битви не буде, боїться не знайти Свого Шляху. Але наставники Сантьяго показують, що страх походить від нерозуміння того, як улаштований світ. Адже ,якщо він перестане вірити в себе: «Я зненавиджу тих, хто знайшов свій скарб, бо я не знайшов свого». Душа Світу — це ідея всезагального зв’язку, єдності в природі. Бог — пастир, Земля — пасовисько, а люди — вівці, що їх доглядає і охороняє Бог. . Мандри та пригоди Сантьяго асоціюються із одіссеєю. Як Одіссей, чабан проходить своє магічне коло, упорядковує схему власного життя, знаходить скарби саме там, звідки розпочалася його подорож, у занехаяній напівзруйнованій церкві.

Номер слайду 11

Поради Сантьяґо від Алхіміка• Зло не в тому, що входить до вуст людини, а в тому, що йде з них.• Наберись сил, як воїн перед битвою. Але не забувай, що серце твоє там, де скарби. А їх потрібно знайти, тому що тільки тоді все, що ти зрозумів, відчув на своєму шляху, матиме сенс.• Кохання не може заважати людині йти за Своєю Долею, якщо вона розмовляє Всесвітньою Мовою.• Є тільки один шлях осягнення свого призначення на Землі — діяти.• Кожна людина на Землі, хоч чим би вона займалася, відіграє головну роль в історії світу. І навіть зовсім про це не здогадується.

Номер слайду 12

• Слухай своє серце. Йому відомо все на світі, бо воно — рідня Душі Світу і коли-небудь повернеться до неї.• Зрада — це удар, якого не чекаєш. Якщо знатимеш своє серце, то воно тебе ніколи не зрадить, бо ти знаєш всі його мрії, бажання і зумієш впоратись із ним. А втікати від свого серця ще нікому не вдавалось. То вже краще його слухати.• Боязнь страждання — гірше самого страждання. Жодне серце не страждає, коли вирушає на пошуки своєї мрії, тому що кожна мить цих пошуків — це зустріч з Богом і Вічністю.• Ми, люди, ніколи не розуміємо, які скарби перед нами, тому зовсім не віримо у ці скарби.• Той, хто втручається в чужу Долю, ніколи не промине особисту.

Номер слайду 13

Я кохаю тебе тому, що весь Всесвіт сприяв нашій зустрічі. Кожен день несе в собі частку вічності. Не треба боятися невідомого, бо кожен здатний знайти те, чого хоче, отримати те, чого потребує. Люди дуже швидко дізнаються, в чому сенс їхнього життя. Може, тому вони так само швидко і відмовляються від нього. 

pptx
Додано
7 липня 2021
Переглядів
851
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку