Презентація "П'ять шляхів до серця дитини"

Про матеріал
Матеріал про ознаки уваги, які батьки повинні проявляти до дітей, щоб вони відчували себе оточеними любов’ю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

П’ЯТЬ ШЛЯХІВ ДО СЕРЦЯ ДИТИНИ

Номер слайду 2

Згідно з дослідженнями, щасливі діти частіше домагаються успіху в дорослому житті в порівнянні з дітьми нещасними. Безсумнівно, усі батьки бажають щастя своїм дітям. І хоча кожний з нас трактує це поняття по-своєму, усі ми намагаємося, щоб наші діти відчували себе зігрітими любов’ю й росли людьми, здатними дарувати любов. Адже це допомагає їм гідно приймати новоявлені труднощі на життєвому шляху.

Номер слайду 3

Кожна дитина потребує батьківської любові. І батьки повинні на­вчитися виявляти свою любов до неї. Спілкуючись з дітьми, батьки насамперед мають частіше нагадувати собі таке:1. Перед вами – діти.2. Вони поводять себе як діти.3. Буває, що їх поведінка нервує батьків.4. Якщо я виконаю свої батьківські обов’язки і любитиму дітей, не зважаючи на їхні провини, вони виправляться, коли подорослішають.5. Якщо я люблю їх не зважаючи ні нащо, вони відчуватимуть впев­неність у собі і мою підтримку.

Номер слайду 4

Дітям необхідна любов батьків – це одна з найголовніших потреб дитини. Висловлювати свого любов дитині батьки можуть через: дотик слова заохочення час подарунки допомогу

Номер слайду 5

Дотик – один із найважливіших проявів любові людини. У перші роки життя дитини необхідно, щоб дорослі брали її на руки, обнімали, гладили по голівці, цілували, садовили її на коліна тощо. Тактильна ласка однаково важлива як для хлопчиків, так і для дівчаток незалежно від віку. Тому, коли ви виражаєте свою любов за допомогою ніжних дотиків, поцілунків, цим можна сказати набагато більше, ніж словами „Я тебе люблю”.

Номер слайду 6

Слова заохочення. Коли ми хвалимо дитину, ми дякуємо їй за те, що вона зробила, чого досягла сама. Проте не треба хвалити дитину надто часто тому, що слова втратять усю силу і смисл. Пам’ятайте, що кожна похвала має бути обґрунтованою та щирою. У спілкуванні з ди­тиною намагайтеся говорити спокійно і м’яко, навіть тоді, коли ви незадоволені. Слід менше вимагати від дитини і частіше просити її: „Ти не міг би...”, „Може зробиш...”, „Мені буде приємно, коли ти...”

Номер слайду 7

Якщо у вас вирвалося грубе зауваження, слід вибачитися перед дитиною. Пам’ятайте, що постійна критика шкодить їй; бо вона аж ніяк не є доказом батьківської любові. Кожного дня даруйте дитині приємні слова підтримки, заохочення, схвалення, ласки, які свідчитимуть про любов до неї.

Номер слайду 8

ЧАС – не ваш подарунок дитині. Ви ніби говорите їй: „Ти потрібна мені, мені подобається бути з тобою”. Іноді діти роблять погані вчинки саме з метою, щоб батьки звернули на них увагу: бути наказаним все ж краще, ніж бути забутим. Проводити час разом – значить віддати ди­тині свою увагу сповна. Форми сумісного проведення часу у кожній сім’ї різноманітні. І як би ви не були зайняті, хоча б кілька годин на тиждень подаруйте не лише хатнім спра­вам, телевізору, іншим власним уподобанням, а в першу чергу – своїй дитині.

Номер слайду 9

Подарунок є символом любові тоді, коли дитина відчуває, що бать­ки дійсно турбуються про неї. Багато батьків використовують подарун­ки, щоб відкупитися від дитини. Діти, які одержують такі подарунки, починають думати, що любов можна замінити різними речами. Тому пам’ятайте, що справа не в кількості. Не намагайтеся вразити дитину ціною, розмірами і кількістю подарунків. Якщо ви хочете віддячитидитині за послугу– це плата, якщо намагаєтесь підкупити її – це хабар. Справжній подарунок дається не в обмін на щось, а просто так.

Номер слайду 10

Допомога. Материнство та батьківство – це професії, і дуже нелегкі. З вами укладено контракт принаймні на 18 років; і робочий день у вас ненормований. Кожного дня діти звертаються до вас із різноманітними проханнями. Завдання батьків – почути ці прохання і відповісти на них. Якщо ми допомагаємо дитині й робимо це з радістю, то душа її напов­нюється любов’ю.

Номер слайду 11

Пам'ятайте:• Якщо дитину постійно критикувати - вона вчиться ненавидіти.• Якщо дитина живе у ворожнечі - вона вчиться агресивності.• Якщо дитину висміють - вона стане замкнутою.• Якщо дитина зростає у докорах - формується почуття провини.• Якщо дитину підбадьорюють - вона починає вірити в себе.• Якщо дитину хвалять - вона вчиться бути вдячною.• Якщо дитина зростає в чесності - вона вчиться бути справедливою.• Якщо дитина живе у безпеці - вона вчиться вірити людям.• Якщо дитину підтримують - вона вчиться цінувати себе.• Якщо дитина живе у розумінні і доброзичливості - вона вчиться знаходити любов у цьому світ

Номер слайду 12

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Степанова Лариса Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
6 березня
Переглядів
202
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку