Презентація "Паперкрафт об'ємні вироби з паперу"

Про матеріал
Презентація вироби з паперу - паперкрафт. Можна використати під час дистанційного навчання, оскільки ця технологія не потребує особливих матеріалів чи інструментів, проста у виконанні. Можна підібрати об'єкти різні за складністю залежно від класу чи особистих вмінь учня.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Паперкрафт

Номер слайду 2

Паперкрафт – це виготовлення паперових моделей. Суть цього явища полягає в тому, щоб вирізати з листа звичайного паперу або картону фігури за схемою і склеїти їх між собою, отримавши в результаті об'ємну модель. Це ціле мистецтво, яке з кожним роком стає все більш популярним. Сьогодні паперкрафт можна зустріти в інтер'єрах кафе, ресторанів, кав'ярень і магазинів. Також готові роботи прикрасять інтер'єр будь-якої кімнати в вашому домі, а особливо дитячу кімнату. Варто відзначити, що паперкрафт буде цікавий як для дітей, так і для дорослих. Рекомендований вік від 6 років, однак складні моделі озадачать і підлітків і дорослих. Паперкрафт може стати оригінальним і розвиваючим сімейним захопленням. 

Номер слайду 3

Трішки історіїВважається, що даний вид захоплення і дозвілля вперше з'явився у 2 столітті до н. е. в Китаї, прогресивної в темі творчості та ужиткового мистецтва країні. З часом, об'ємні підробки з паперу стали поширеним ремеслом на території всього Сходу, а особливо Японії, де знайшли безліч застосувань цієї техніки. До Європи такий вид діяльності дійшов тільки в 15 столітті, коли у Франції було відкрито перше виробництво серійної друку. Перші збірні моделі були примітивними і випускалися спеціально для дітей. Можна було зібрати кубики, цифри, букви. Довгий час паперкрафт залишався розвагою дітей. Доросле населення з часом також почала захоплюватися вирізуванням і створенням моделей з паперу. Наприклад, бідні художники, за браком коштів на дорогі фарби, почали вирізати портрети людей з паперу і склеювати частини для додання ефекту обсягу. Такий вид мистецтва зображувально дійшов і до наших днів. До початку 20 століття, моделювання з паперу щільно увійшло в список захоплень дорослої людини. Часто в друкованій продукції можна було знайти лист з нанесеною схемою для паперкрафта. З'явилися нові форми: будинки, машини, тварини, люди, квіти. Також випускали і просунуті набори з великою кількістю деталей: моделі військових літаків, кораблів, вітрильників, будівель. До появи конструкторів – це був єдиний спосіб зібрати потрібну модель.

Номер слайду 4

Інструменти та матеріалицупкий папір щільністю від 160-200 г / м2металева лінійка; ножиці для картону або паперу прямі та заокруглені; пінцети; клей для паперу або спеціальний клей для паперкрафта, або тонкий двосторонній скотч; олівець або ручка.

Номер слайду 5

Позначення: Пунктир – так позначені ребра, які згинаються всередину. Штрих-пунктир – а так, ребра, які згинаються назовні. Маленькі числа на «вушках» деталей і на гранях – місце склеювання деталей, шукаємо до кожного числа таку ж пару і склеюємо. Великі числа на всій деталі – вказують на порядок, в якому повинні склеювати деталі. Якщо цей порядок не визначений, то можна починати довільно, але краще починати з дрібних деталей і переходити до великих.

Номер слайду 6

Порядок складання моделі і різання розгортки. Перш ніж починати збирати красиву модель очистіть ваше робоче місце від зайвих речей, які не потрібні для роботи, щоб ви не втратили дрібні деталі і вам нічого не заважало: Перед тим, як вирізати деталі зі схеми на аркуші, злегка продавіть місця майбутніх згинів металевим інструментом. Це допоможе більш акуратніше та легше зробити вигини уздовж лінії; (я роблю це ручкою, яка вже не пише)виріжте деталі, краще всього це робити ножем по лінійці, так частині будуть рівними і акуратними, а деталь вийде красивою і рівною; Зігніть папір у місцях позначеними пунктирною лінією. Штрих-пунктирна лінія означає згин країв паперу від себе, пунктирна лінія на себе;4. Склейте частини позначені однаковими цифрами бажано по порядку зростання. На деталях є виступи для склеювання, їх потрібно приклеїти до внутрішньої поверхнею майбутньої моделі. При складанні бажано дотримуватися черговості по листам.

Номер слайду 7

Склеювання. Сторона паперу на якій нанесені лінії є внутрішньою стороною готового виробу. На розгортці однаковими цифрами позначені місця, які повинні бути склеєні між собою. 1 клеїмо до 1, 2 до 2, 3 до 3 і т. д. Для зручності склеювання є виступи. Добре тримайте тільки що намазані деталі разом, до повного затвердіння клею. Спочатку потрібно зібрати всі частини окремо, почекати поки вони повністю висохнуть, а потім вже збирати повністю всю модель.

Номер слайду 8

Де знайти схеми. На просторах інтернету можна знайти безкоштовні схеми для друку. Мені подобається ось цей сайт: Флора і фауна | Сторінка 7 | Паперова зона VN (paperzonevn.com)http://skrapbukings.ru/papercraft/

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Сєрокурова Любов Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Ємельянова Ганна Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Допіра Олена Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Озірна Тетяна Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Додано
31 березня 2022
Переглядів
2396
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку