Для Чого вона потрібна ?Пересунути на плиті розігріту каструлю, схопити її кришку - іноді немає часу, щоб шукати рушник, діяти потрібно блискавично. Ось у цей момент і знадобляться маленькі прихватки, що висять на петельках в межах витягнутої руки. Потрібно сказати, що на кухні їм доводиться несолодко, плями від соусу або бризки розпеченого масла досить швидко приводять їх в непридатність.
Історія виникнення. Це необхідна річ з’явилася поруч з першими осередками в печерах наших предків, коли вогонь міцно зайняв своє священне місце в житті первісних людей. Звичайно, перші прихватки не були такими зручними і витонченими, як сучасні кухонні атрибути. Швидше за все – це були великі аркуші з довколишніх дерев, чагарників або шматки шкіри вбитих на полюванні тварин. Але стародавні господині швидко оцінили їх незамінність, з віками вдосконалюючи форму і матеріал для виконання
Етап 4. Тепер складаємо усі заготовки «обличчям» одна до одної у певній послідовності. Спочатку дві деталі зі тканини, потім наповнювач (один зверху, один знизу). Ще дві тканинні частини складаються всередину майбутньої рукавиці. Приступаємо до зшивання. Лайфхак! Щоб надати виробу оригінальності, вибирайте яскраві тканини. Ми використовували бавовняний матеріал яскравих зелених і оранжевих відтінків. Це приховає забруднення на рукавиці
Етап 5. Краї прострочуємо на швейній машинці, роблячи відступ в 5-6 мм. Результат – зроблена прихватка своїми руками, але внутрішньою стороною. Лайфхак! Перед вивертанням обов’язково позбавляємося від надлишків тканини по краях (близько 3 мм від розташування шва), виконуємо невелике розсічення тканини у місцях знаходження великого пальця. Це дозволить рукавиці акуратно вивернутися