Презентація "Папороті"

Про матеріал

Лабораторний дослід: "Будова папоротей"

Допоможе розпізнати:

- рослини різних груп

- основні життєві органи рослин

- порівнювати рослини

- оцінити значення рослин.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: “Папороті”.

Номер слайду 2

Знати: Вміти: Будову тіла, середовище існування, спосіб розмноження папоротей. Розпізнавати папороті, наводити приклади, визначати, до якої групи належить рослина.

Номер слайду 3

Епіграф: Про папороть легенду пригадай, Що квітне раз на рік вона чудово, Але від неї квітів не чекай. Бо папороть рослина не квіткова.

Номер слайду 4

План 1. Особливості будови папоротей. 2. Розмноження. 3. Різноманітність. 4. Значення у природі.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Лабораторне дослідження будови папоротей

Номер слайду 13

Релаксація “Мій ліс” Заплющіть очі, почуйте звуки лісу, намалюйте в уяві найкраще місце: день погожий, барви казкові, кучеряві дерева в височінь піднялись, промені сонця, безхмарого неба блакить…

Номер слайду 14

Життєвий цикл щитника чоловічого

Номер слайду 15

Різноманітність папоротей Рівноспорові папороті Адіантум Аспленіум Багатоніжка звичайна Безщитник жіночий Букова папороть Вудсія альпійська Вужачкова папороть Кочедижник Ключ-трава Листовик Орляк Пухирник Страусник Щитник пахучий Щитник чоловічий Різноспорові папороті ( водяні рослини ) Сальвінія плаваюча Марсилія чотирилиста Азола Спорокарпій Вілюлярія

Номер слайду 16

Значення папоротей в екосистемах і практичній діяльності людини Беруть участь в утворенні рослинних угруповань, формуванні трав`янистого покриву лісів, накопиченні органічної речовини. Використовуються людиною як лікарські і декоративні рослини. Вимерлі папороті відіграли важливу роль в утворенні кам`яного вугілля.

Номер слайду 17

Біологічний диктант з теми: “Вищі спорові рослини” Постав знак “+”, якщо твердження вірне і знак “-”, якщо висловлювання неправильне. I варіант – Мохи; II варіант – Плауни, Хвощі; III варіант – Папороті.

Номер слайду 18

Завдання 1. Розмножуються спорами. 2. Мають листки та стебла. 3. Мають корені та кореневища. 4. Утворюють квітку та плід. 5. З них утворюється торф. 6. Для розмноження потрібна вода. 7. Сфагнум – представник … 8. Щитник чоловічий відносять до … 9. Вимерлі рослини відіграють роль в утворенні кам`яного вугілля. 10. Беруть участь в утворенні рослинних угруповань.

Номер слайду 19

Відповіді I варіант II варіант III варіант + + + + + + _ + + _ _ _ + _ _ + + + + _ _ _ _ + _ + + + + +

Номер слайду 20

Рефлексія Чи потрібні знання про вищі спорові рослини? Як можна на практиці використати набуті знання? Урок закінчився і ви здолали сходинку ще одну у пізнанні. Чогось самі навчились, когось і ви навчили. Нема меж у навчанні!

ppt
Додано
22 жовтня 2021
Переглядів
1906
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку