Презентація "Паралельні і перпендикулярні прямі"

Про матеріал
Презентація допоможе формувати практичні вміння будувати паралельні та перпендикулярні прямі, позначати їх, вчити розпізнавати види прямих на малюнках, розв’язувати геометричні задачі з даної теми; розвивати логічне мислення, уяву; виховувати любов до навчання, інтерес до геометрії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Паралельні і перпендикулярні пряміУрок 16

Номер слайду 2

Починаємо геометрії урок. Всі фігури зібрались у танок. Ви швиденько їх назвіть. Для роботи цікаву із них оберіть.Інформацію про фігуру від вас,Дуже уважно чекає весь клас.

Номер слайду 3

Обери фігуру і розкажи все, що про неї знаєш... Продовж речення. Дві прямі, якщо вони не перетинаються і лежать в одній площині, називаються …Який знак використовують для їх позначення?Дві прямі, якщо вони перетинаються під прямим кутом, називаються …Який знак використовують для їх позначення?

Номер слайду 4

А) Визначити на око паралельні та перпендикулярні прямі Б) побудуйте довільний кут ВАС і позначте на його сторонах точки О і Д. Через ці точки проведіть прямі, перпендикулярні до сторін. В) Побудуйте кілька довільних трикутників, із вершини кожного опустіть перпендикуляр на протилежну сторону.{1 FECB4 D8-DB02-4 DC6-A0 A2-4 F2 EBAE1 DC90}Робота в зошиті.

Номер слайду 5

Додайте заголовок слайда – 4 Молодці! Дякую за роботу.

pptx
Пов’язані теми
Математика, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
12 січня 2023
Переглядів
252
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку