Презентація "Перевернутий урок або навчання через діалог".

Про матеріал

Сьогодні на будь-якому уроці за мінімальних затрат можна досягти високого і стійкого пізнавального інтересу, сформувати глибокі знання учнів, створити ситуацію наукового пошуку, коли учень сам стає першовідкривачем відомих істин. Проведення нетрадиційних ( перевернутих) уроків відповідає тенденціям сучасного уроку, зокрема таким, як відмова від авторитарного стилю навчання, курс на ініціативу учнів, увага до вироблення вміння самостійно працювати, обґрунтовано приймати рішення, набувати необхідних життєвих компетенцій.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Перевернутий урок або навчання через діалог. Перевертання класу полягає в тому, щоб учні стали активними учасниками навчального процесу, щоб вони відчували відповідальність за своє навчання, щоб вони вміли творчо підходити до вирішення проблем, щоб вміли працювати в команді. КУЗЬМА Наталія Василівна

Номер слайду 2

Flipped classroom – перевернутий урок - один із видів гібридного навчання – підходу, який поєднує навчання онлайн та навчання в класі. Воно відбувається таким чином, що учні виконують самостійно підготовку до заняття онлайн, а в класі на основі отриманих знань вже мають змогу відпрацьовувати навички. Чому перевернуті уроки дійсно важливі та чому вони можуть навчити, окрім основного матеріалу?

Номер слайду 3

Традиційні уроки передбачають багато рутинної і неактивної роботи, і це виправдано, оскільки викладач має познайомити всіх із новою темою та дати можливість відпрацювати базові знання. Протилежна ситуація відбувається під час перевернутого уроку – оскільки учні вже мали змогу дізнатися про тему під час самопідготовки та навчальних відео, то час в класі може бути використаний саме для того, щоб відпрацьовувати навички, що передбачає проектну роботу в групах та в парах.

Номер слайду 4

Учні/ці, які зараз навчаються в школах, мають великий доступ до знань, тому часом вони скаржаться, що їм стає нудно і нецікаво під час занять. Це ще одна проблема, яку не можуть подолати традиційні уроки. Натомість, перевернуті уроки змінюють роль викладача таким чином, що він перестає бути джерелом знань (за це тепер відповідальні онлайн ресурси, які знайомлять учнів з темами), а стає ментором. Так, вчитель має змогу витрачати час в класі не на те, щоб ретранслювати певну інформацію, а на те, щоб разом з учнями залучатися у процес створення спільних проектів, групової роботи і давати якісний та професійний фідбек ( зворотній зв’язок).

Номер слайду 5

Сучасний світ неможливий без використання гаджетів. І однією з проблем, які непокоять і батьків, і лікарів є надмірне використання дітьми та підлітками мобільних телефонів, планшетів, комп’ютерів. Так, науковці використовують спеціальний термін Screen Time, який описує час, проведений за екранами будь-яких гаджетів. Що найцікавіше, вони наголошують на тому, що дискусію про Screen Time не варто розвивати з перспективи його зменшення, натомість варто говорити про його корисність. Так, перевернуті уроки сприяють якісному споживанню контенту, оскільки мають справу саме з навчальним контентом.

Номер слайду 6

Однією з компетенцій, яку освітяни та науковці називаються важливою для життя у ХХІ столітті є проактивність та лідерство, яке звісно неможливе без відповідальності. Перевернуті уроки сприяють не лише успішному опануванню певної галузі знання, але і допомагають виховати цю навичку. Так, учень/ця розуміє, що самопідготовка є важливою частиною навчання і власне виконання її забезпечує участь у активностях у класі.

Номер слайду 7

ПОЧЕРГОВІ КРОКИ, ЯКІ РОБИТЬ УЧИТЕЛЬ ПІД ЧАС ПЕРЕВЕРНУТОГО УРОКУ: Учитель опрацьовує і подає учням тему. Учитель звертається до інформації, яка вже відома учням. Учитель спостерігає за самостійною роботою учнів. Учитель проводить уроки із завданнями, які допомагають перевірити отримані учнями знання і дають можливість використати їх на практиці. Учитель допомагає учням підбити підсумки теми та зробити висновки з досвіду, який вони здобули під час самостійного отримання знань.

Номер слайду 8

Для чого перевертати урок? Кожен вчитель, застосовуючи цей метод, ймовірно, вкаже на інші важливі переваги на його думку, оскільки позитивних сторін є багато: ● щоразу рідше чуємо, що школа є безнадійною, нудною і застарілою! ● безсумнівно сприяє ефективнішому використанню часу – якщо учень працює у зручний для нього час – він навчається швидше та ефективніше; ● збільшує можливості амбітних та старанних учнів, оскільки використання ПУР усуває несприятливі чинники: наприклад, не доводиться повторювати по декілька разів (коли відмінники чекають), не відволікають учні, яких треба дисциплінувати, на що вчитель мусить реагувати… ● дає учням можливість багаторазового використання матеріалів, поділених на частини; ● під час ознайомлення з матеріалом учні отримують багато відповідей, тому під час уроку є менше сумнівів (тим більше, що під час роботи ПУР учні можуть обговорювати свої сумніви між собою та вчителем);

Номер слайду 9

Ключові моменти: Учень активний. Вчитель творчий. Всі навчальні матеріали доступні

Номер слайду 10

Підготовлено за матеріалами Валерії Якушко, методиста Грін Кантріhttps://greencountry.com.ua/journal/read/navicsho-perevertati-urok

pptx
Додано
24 грудня 2019
Переглядів
1498
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку