Презентація "Періодичній системі - 150"

Про матеріал

Презентація може використовуватись на уроках хімії та при проведенні позакласних заходів присвячених періодичному закону та періодичній системі хімічних елементів Д.І. Менделєєва. На слайдах міститься інформація про історію створення таблиці, її популярність в сучасному світі, різновиди альтернативних таблиць, завдання для перевірки знань про хімічні елементи у вигляді загадок, метаграм, кросворду і т.п. відео та аудио записи. Сьомий слайд містить 12 різновидів таблиці

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Природа має лиш один секрет — Чи тут, чи там, у Космосу глибинах, Все: від малих піщинок до планет Із елементів складене єдиних. У тридесятім царстві,В усім відомім господарствіБули собі сім братівІ вісім сестер. Кожна мала по дві дочки,А брати - по два синочки. Якщо хімію ти знаєш,Умить загадку відгадаєш. Про що йдеться?

Номер слайду 2

Періодичній системі - 150 ЮНЕСКО оголосила 2019 рік Міжнародним роком періодичної таблиці, щоб відзначити 150-річчя цього феномену.

Номер слайду 3

Вчені, які працювали над створенням та вдосконаленням системи елементів

Номер слайду 4

Популярність періодичної системи. Звучить пісня Тома Лерера «Елементи»

Номер слайду 5

Альтернативні періодичні системи

Номер слайду 6

Хронологія відкриття хімічних елементів людством

Номер слайду 7

У світі Періодичних систем

Номер слайду 8

Перевіримо ваші знання

Номер слайду 9

Розгадаймо метаграми1. Два елементи хімічних Б’ють з метаграми, як дзвін: З «Х» ― елемент металічний, З «Б» ― не метал уже він.2. Коли «Т», він ― елемент, Та врахуй такий момент: Виправи лиш «Т» на «Р» ― Деспот править відтепер. 3. . Коли з «Н» ― я радіоактивний Елемент, який у світі знають. Коли з «Л» ― я гори, що й донині Азію й Європу розділяють.4. У назві відомого металу замініть одну букву і отримаєте назву спеціального органу, що виробляє речовини,які забезпечують життєдіяльність організму.

Номер слайду 10

Встав пропущені назви хімічних елементів Мене найбільше в зорях — я ……. А мене в повітрі — я ………. А мене в літосфері,— ……….. обізвався. А мене в гідросфері й біосфері,— …….. ……вихвалявся

Номер слайду 11

З'єднайте знаки елементів прямими лініями в такій послідовності: Фосфор, Калій, Нітроген, Сульфур, Флуор,Оксиген, Магній, Кальцій, Натрій, Гідроген, Ртуть, Ферум, Фосфор

Номер слайду 12

Загадки. В повітрі головний він газ,Й оточує повсюди нас. Він у клітинах ніби ген. Цей важливий …

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Перекласти з хімічної мови українською. Не все Аурум, що блищить. Білий , як кальцій карбонат. Ферумний характер. Слово – Арґентум, а мовчання – Аурум. За купрумний гріш повісився. Багато Н2 О витекло.

Номер слайду 15

Заспіваймо дружно!Ти признайся мені. Звідки в тебе ці чари. Я без тебе всі дніУ полоні печалі: Де би крем мені взять,Щоб лишитись вродливой,І шампунь, щоби мать. Всім волосся на диво? Приспів: Хімія мила, Нерозгадана сила, Ти у мене єдина, Тільки ти, повір. Подаруй мені вроду, Порошки, мило, соду Та очищену воду З синіх гір.

Номер слайду 16

Дякую за активну участь. Весь мир большой от «А» до «Я»Земля и небо, Ты и ЯТрава, песок и снегопад. И ядер атомных распад. И Солнца свет и блеск Луны. В таблице той заключены. И сложность в ней и простота Вселенной нашей красота, и в каждой клетке и везде Что? Почему? Зачем? и Где? Ефимовский Е.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Нейченко Світлана Павлівна
    Супер! Дякую за цікаву розробку!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Хімія, Позакласні заходи
Додано
27 березня 2019
Переглядів
1664
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку