Презентація "Періодичний закон і періодична система Д. І. Менделєєва"

Про матеріал
Презентація для проведення підсумкового уроку з хімії у 8 класі з теми "Періодичний закон і періодична система".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Природа має лиш один секрет – Чи тут, чи там, у космосу глибинах,Все – від малих піщинок до планет – Із елементів складене єдиних.

Номер слайду 3

11 березня. Класна робота. Тема уроку: Виконання вправ, розв’язування задач.

Номер слайду 4

Завдання уроку: ЗНАТИ: будову атома і періодичну систему. ВМІТИ: використовувати дані знанння на практиці. ЦІНУВАТИ: час уроку.

Номер слайду 5

Перед тим, як зробити дитину розумною та кмітливою, зробіть її здоровою. Жан Жак Руссо. ДЕВІЗ УРОКУ: “ За здоров’ям на урок хімії “

Номер слайду 6

Візьміть з собою: У – увагу Р – розум О – організованість К – кмітливість

Номер слайду 7

Гра “ укажіть елемент “Порядковий номер елемента 13 Заряд ядра атома +20 Відносна атомна маса елемента 52 Загальна кількість електронів у атомі 15 У ядрі цього атома 21 протон Радіоактивний елемент 7 періоду ІІ групи А Існування цього елемента передбачив і описав його властивості Д.І. Менделєєв. Елемент знаходиться в 4 періоді ІІІ групі А Сума протонів і нейтронів у атомі цього елемента 24 Хімічний елемент входить до складу сульфатної кислоти, мешкає в 3 періоді VI групі Елемент, що відповідає за міцність кісток людини. Його відносна атомна маса 40 Нуклонне число в атомі елемента 65 Хімічний елемент 4 періоду VIII групи Б, що входить до складу крові людини

Номер слайду 8

Елемент 3 періоду, що має формулу сполуки з Гідрогеном НЕЕлемент ІІ групи, відносна молекулярна маса гідроксиду якого = 58 Відносна густина за киснем оксиду VI – валентного елемента становить 2,5. Елемент - ?

Номер слайду 9

Знайдіть зайвий елемент. He; Ne; Xe; Kr; Ra. C; Mg; Al; Si; S. Li; Na; K; Cu; Rb.

Номер слайду 10

Що таке атом? Чому атом електронейтральний? Чим йон відрізняється від атома? Скільки електронів і протонів у: а) простих йонах S-2; P+3. б) складних йонах NH4+; CO3-2.

Номер слайду 11

Чому атомні маси більшості елементів дробові?Що таке ізотопи?75%25%

Номер слайду 12

Сформулюйте періодичний закон Фізичний зміст періодичного закону. Чому Д.І. Менделєєв порушив принцип збільшення атомних мас в періодичній системі?

Номер слайду 13

Друзі, допоможіть мені, будь-ласка, розв’язати задачу. При взаємодії 9,2 г І валентного металу з водою виділилося 4,48 л водню. Визначіть метал.

Номер слайду 14

Чим хімічні реакції відрізняються від ядерних?

Номер слайду 15

Ми одержуємо додаткову дозу опромінення сидячи перед телевізором, комп’ютером, користуючись телефоном.

Номер слайду 16

Радіонукліди використовують у різних галузях науки, техніки, енергетики, медицини. АЕС в Україні виробляють половину всієї електроенергії. При руйнуванні ядер радіонуклідів виділяється велика кількість теплової енергії, яка в АЕС перетворюється в електричну. Щоб уникнути витоку радіації, необхідне надійне обладнання.

Номер слайду 17

У медицині використовують радіонуклід, атом якого містить 54 зарядженій 33 електронейтральні частинки. Наведіть позначення цього радіонукліда.

Номер слайду 18

Самостійна робота Дати характеристику хімічного елемента за місцем у періодичній системі і будовою атома. 1. B 2. N 3. P 4. F 5. Al

Номер слайду 19

Здійснити перетворення. Cl2 → HCl → Na. Cl. K → KOH → K2 SO4 Як у біології називають носія спадкової інформації? Який елемент є геном для даного ланцюжка перетворень? Такі ланцюжки називають…?

Номер слайду 20

Інтелектуальна гра Що? Де? Коли?Увага! “ Чорний ящик ”У тридесятому царстві, У відомому государствіБули собі 7 братів і 8 сестер – Кожна мала по 2 дочки,А 5 із братів – по 2 синочки. Якщо ти хімію вивчаєш. Що в чорному ящику швидко розгадаєш.

Номер слайду 21

Який елемент не має постійної прописки в періодичній системі? який неметал є лісом? на який хімічний елемент багата морська капуста? нестача якого хімічного елемента в організмі людини призводить до захворювання зубів? я – елемент, який приніс вам силу й розум, люди. Якщо змінити в назві “ Ф “ на “ Б “ – протока з мене буде. від якого хімічного елемента, викинувши три останні літери, можна утворити крик пташки? до назви якого хімічного елемента входять назви тварин?

Номер слайду 22

На уроці ви були: У – уважними. С – спокійними. П – працелюбнимиІ – ініціативними. Х - хоробрими

Номер слайду 23

Домашнє завдання. Повторити $ 7; $ 23;№ 203.

Номер слайду 24

Жити щасливо й жити в злагоді з природою – одне й те саме . Сенека

Номер слайду 25

Міцного вам здоров’я!

Номер слайду 26

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Диняк Марта
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Куприк Галина
Пов’язані теми
Хімія, 8 клас, Презентації
Додано
2 лютого
Переглядів
69
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку