Презентація "Перша допомога при кровотечах"

Про матеріал
Презентація із циклу "Перша долікарська допомога". Підійде всім, хто веде гурток "Джура". Цикл із 3х презентацій і завдань для брейн-рингу!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Перша медична допомога При різних видах кровотеч

Номер слайду 2

Види кровотеч

Номер слайду 3

Капілярні кровотечіКапілярні кровотечі виникають навіть при незначному пораненні. Ознаками кровотечі з капілярів є: темно-червоний колір крові, витікання крові невеликий цівкою (при поверхневих порізах) або рівномірне виділення крові по всій поверхні рани (при саднах). Кров рухається по капілярах повільно, тому таку кровотечу легко зупинити. При наданні допомоги потрібно промити рану пероксидом водню, обробити настойкою йоду або розчином діамантового зеленого («зеленкою») і накласти чисту марлеву пов'язку

Номер слайду 4

Венозні кровотечіСильніші кровотечі виникають при пошкодженні вен — венозні кровотечі. Струмінь крові (темно-червоного кольору з синюватим відтінком), що витікає з великої вени з досить великою швидкістю, не дає утворитися тромбу, який може припинити кровотечу. За короткий час людина може втратити багато крові. Для зупинки невеликої венозної кровотечі досить накласти на рану пов'язку, що стискує (туго забинтувати). Пов'язка, стискаючи стінки пораненої судини, не дасть крові витікати з неї. Потім потерпілого необхідно відправити до медичного закладу. При пошкодженні великих вен, стискуюча пов'язка може не зупинити кровотечі. Тому у таких випадках поступають так само, як і при артеріальних кровотечах — накладають джгут (нижче місця поранення).

Номер слайду 5

Артеріальні кровотечіНайнебезпечнішими для життя людини є кровотечі, що виникають при пошкодженні артерій. Тиск в артеріях є високим, і при артеріальних кровотечах яскрава червона кров пульсує і б'є фонтаном з рани.

Номер слайду 6

Перша допомога при артеріальній кровотечі:перетиснути ушкоджену артерію вище місця кровотечі, накласти джгут і відзначити час його накладення (написати записку і покласти її під джгут). При артеріальній кровотечі джгут накладають вище місця поранення, при венозній — джгут або стискуюча пов'язка накладається нижче місця поранення.

Номер слайду 7

Інші кровотечі: Внутрішні кровотечіТравми голови. Носова кровотеча

pptx
Додано
4 січня 2022
Переглядів
640
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку