Презентація "Перша психологічна допомога"

Про матеріал
Презентація містить методичні рекоментації як надати першу психологічну допомогу під час стресових ситуацій.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Методичні рекомендації «Перша психологічна допомога. Алгоритм дій»Перша психологічна допомога (далі - ППД) визначає гуманні,підтримуючі заходи реагування на страждання особи, яка може потребувати підтримки. Завдання ППД:формувати відчуття безпеки, зв’язку з іншими людьми, спокою і надії; сприяти доступу до соціальної, фізичної та емоційної підтримки; зміцнювати віру в можливість допомогти собі та оточуючим.

Номер слайду 2

Як діяти під час повітряної тривоги, аби уникнути додаткової паніки?Реакція тіла на сигнал тривоги: панікагнівроздратуванняплач

Номер слайду 3

Ми можемо допомогти учням повернутися до реальності та змінити фокус уваги: потримати за рукунагадати, що зараз ми у школі, в укриттіпоряд учитель та однокласникиперерахувати предмети в кімнаті

Номер слайду 4

Важливо. Найперше, що потрібно знати, як допомогти собі. Так, учитель або вчителька можуть зробити картку-нагадування, яка стане для них опорою: це — сигнал тривоги, нас оберігають, я зроблю все необхідне, аби вберегти себе та дітей, ми впораємось».

Номер слайду 5

Глибоке та повільне дихання Вдихаємо носом, видихаємо ротом. Робимо коротку паузу між вдихом та видихом. Видих має бути довшим за вдих. Уявляємо, що надуваємо повітряну кульку, і видихаємо довго та повільно ротом. Одного вдиху та видиху недостатньо, вправу потрібно робити мінімум 3 хвилини. Запах квітів Запропонуйте дитині уявити, що вона відчуває запах квітки, глибоко вдихаючи через ніс і видихаючи через рот. Також можна подумки уявити собі квітку. Маленький зайчик Мов зайчик, який стрибає у саду та нюхає все довкола, запропонуйте дитині зробити три швидкі вдихи через ніс і один довгий видих через рот. Психогімнастика «Тренуємо емоції» Вчитель просить дитину насупитися, як осіння хмаринка, злий чоловік, сердитий дядько; усміхнутися, як хитра лисиця, кіт на сонечку, сонечко; показати, як злякався заєць вовка, малюк, який заблукав у лісі, кошеня, на якого гавкає собака; показати, як втомився мураха, який тягнув велику паличку, людина, яка підняла щось важке.

Номер слайду 6

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Піроженко Алла
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
5 жовтня 2022
Переглядів
2181
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку