Презентація"Персональний цифровий простір. Достовірна і недостовірна інформація. Пошук в «Інтернет». Перевірка інформації. Способи зменшення інформаційного сміття."

Про матеріал

Презентація до уроків 9,10 у 7 класі НУШ розроблено за модельною навчальною програмою «Інформатика. 7-9 класи» для закладів загальної середньої освіти (автори: Пасічник О.В., Козак Л.З., Ворожбич А.В.) відповідно до підручника: Інформатика: підруч. для 7 класу закладів загальної середньої освіти/І.В.Тріщук, О.Ю.Лазарець-Тернопіль: Навчальна книга – Богдан, 2024

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Персональний цифровий простір. Достовірна і недостовірна інформація. Пошук даних в мережі «Інтернет». Критерії оцінювання сайтів. Перевірка інформації. Способи зменшення інформаційного сміття. Практична робота № 3

Номер слайду 2

Персональний цифровий простір

Номер слайду 3

Персональний цифровий простір. Персональний цифровий простір утворюється завдяки цифровим пристроям, які ми використовуємо, таким як комп’ютери, смартфони та планшети. Ви створюєте цей простір, коли зберігаєте на ньому Ваші файли та дані. Ви можете зберігати їх на внутрішньому сховищі пристрою або у хмарних сховищах в інтернеті.

Номер слайду 4

Ти в інформаційному просторіhttps://www.youtube.com/watch?v=JRc6t. Lo4 Y0s

Номер слайду 5

Що можна робити в персональному цифровому просторі?Ваш персональний цифровий простір дозволяє Вам зберігати важливу інформацію та документи, доступ до яких можна мати з будь-якого пристрою, підключеного до інтернету. Ви можете використовувати його для зберігання шкільних робіт, фотографій, музики, відео та багатьох інших речей. Він також корисний для навчання, спілкування, розваг та інших завдань.

Номер слайду 6

Що можна робити в персональному цифровому просторі?

Номер слайду 7

Що можна робити в персональному цифровому просторі?

Номер слайду 8

Інформаційні потреби. Відповіді на запитання. Ми шукаємо інформацію, щоб знайти відповіді на наші запитання. Наприклад: «Які річки найбільші в світі» або «Як працює сонячна енергія?». Навчання. Ми шукаємо інформацію, щоб дізнатися про нові речі, які цікавлять нас. Наприклад, як навчитися програмувати або вивчити іноземну мову та багато іншого.

Номер слайду 9

Інформаційні джерела. Бібліотеки містять книги, журнали та інші джерела, які можна використовувати для навчання і дослідження. Ваші вчителі та інші експерти можуть бути джерелами інформації та знань. Телевізор, радіо, газети і журнали — це інші джерела інформації, де можна знаходити новини та розважальний контент.Інтернет — це велике джерело інформації, де ми можемо знаходити відповіді на наші запитання, читати новини, дивитися відео та багато іншого.

Номер слайду 10

Інформаційний детоксhttps://www.youtube.com/watch?v=V7pz. YREZTf0

Номер слайду 11

Достовірна і недостовірна інформаціяІнформація, яку ми знаходимо в інтернеті або інших джерелах, може бути достовірною (правдивою) або недостовірною (неправдивою).

Номер слайду 12

Що має насторожити?

Номер слайду 13

Треба розрізняти

Номер слайду 14

Пошук даних в мережі «Інтернет»Пошук інформації в мережі «Інтернет» — це важлива навичка, є кілька моментів, які варто врахувати для ефективного пошуку.

Номер слайду 15

Пошук даних в мережі «Інтернет»

Номер слайду 16

Критерії оцінювання сайтів

Номер слайду 17

Критерії оцінювання сайтів

Номер слайду 18

Перевірка інформації

Номер слайду 19

ОНЛАЙН-СМІТТЯhttps://www.youtube.com/watch?v=YDn. XLt. Vlvk. M

Номер слайду 20

Інформаційне сміття

Номер слайду 21

Способи зменшення інформаційного сміття

Номер слайду 22

Способи зменшення інформаційного сміття

Номер слайду 23

Способи зменшення інформаційного сміття

Номер слайду 24

Практична робота №3 Робота в інтернетіЗавдання. Створити інфографіку з порадами в Сanva на обрану тему: «Інформаційне сміття. Як зменшити його в нашому цифровому просторі»; «Мій персональний цифровий простір. Як ефективно використовувати та за допомогою яких сервісів»; «Інформаційні джерела та які основні правила їх використання. Правила безпеки»; «Як оцінити інформацію та не потрапити на фейк». Сервіс — Canva. Шаблон — Інфографіка Кількість учнів у групі — 2–3 учні Тривалість — 20–25 хв Демонстрація інфографіки в CanvaІнфографіку прикріпити у відповідне завдання в Гуглкласі

Номер слайду 25

Домашнє завданняст. 33-40 Виконати перевірку знань для учнів на стор. 41 або

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, Презентації
Додано
1 жовтня
Переглядів
116
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку