Презентація " Первоцвіти" природознавство 2кл.

Про матеріал

Вони щороку тішать нас своїм цвітінням, милують око, зігрівають душу. Первоцвіти - вісники весни. Ми чекаємо, коли вони з'являться на снігових проталинах, як символи неминучої перемоги тепла. І вболіваємо, якщо бачимо їх зірваними на ринках.


Зміст слайдів
Номер слайду 1

Первоцвіти

Номер слайду 2

Перші квіти – первоцвіти. Радо нас вітають,На галявинах з-під снігу Весну зустрічають.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

У проміннях сонця ніжних, Край веселого струмка, Білий, росяний підсніжник Раптом блиснув з-під листка. Отакий малий неначе, Ледь прокинувся від сну. Тихий-тихий, а одначе, Він привів до нас Весну.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Я блакитні очі маю, Здавна проліском зовусь. В лісі першим розцвітаю, Навіть снігу не боюсь.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Кажуть, мати-чарівна лебідка. Кажуть, мачуха-темна душа. Та росте мати-й-мачухи квіткаІ від цього радіє душа. Сонця теплого ніжні посланціУ зеленій шовковій траві,Весни ранньої крихітні бранціПосміхаються щиро мені. 

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Ще холодні в лісі ранки, Сніг ще в лузі дотліва, Та розкрила на світанку Сині очі сон-трава.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

У траві густій, зеленій Квіточки біленькі. Дуже схожі на ромени, Тільки що дрібненькі. І листочків мало мають, Ніжки в них короткі… Ну, та всі напевно знають — Це малі стокротки.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Визирнули крокуси із землі чарівні: Білі, жовті, сині й голубенькі дивні. Ще земля холодна, не росте нічого,Бо тепла так мало в сонця весняного.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Квітка я ніжна, низенька, дрібна. Коли розцвітаю, приходить весна. Мій цвіт фіолетовий, п'ять пелюсток.І довго я квітну між інших квіток. 

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Тепле весняне проміння прибирає геть сніги,На галявинах між гіллям вже примули зацвіли. У торішнім листі прілім, мов яскраві острівці,Запишались своїм цвітом первоцвіти весняні.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

В лісі килим хтось зіткав,   Барви вміло підібрав.  На той килим джмелик сів. То яскраво ряст зацвів. Яка ж гарна йде весна —Вкрилась рястом далина. Все під сонцем оживає, На світ ясний виглядає.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Жовті квіточки оці – наче сонця промінці: радують весною світ!Звуть їх гордо – горицвіт!

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Квітковий рай існує на Землі – За це ми вдячні Богу і весні! Тож збережемо для нащадків цю красу,Щоби могли, як ми, стрічать веснуІ бачити прекрасні первоцвіти. Не тільки на сторінках книжки діти.

pptx
Додано
5 травня 2018
Переглядів
1031
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку