Презентація "Підгорецький замок"

Про матеріал
Презентація містить цікаву інформацію про архітектурну пам'ятку України "Підгорецький замок", розширює кругозір дітей, зацікавлює до подорожей, до прагнення дізнававатись більше про культурну спадщину нашої країни. Матеріал можна використовувати на уроках "Я досліджую світ".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підгорецький замок на ЛьвівщиніПідготувала вчитель початкових класів Кирилюк Валентина Степанівна

Номер слайду 2

Підгорецький палац – одна із найкоштовніших перлин «історико-архітектурної колекції» Західної України.

Номер слайду 3

Насправді тут вже побував чи не кожен житель Радянського Союзу. Віртуально: переглядаючи відомий пригодницький фільм «Д’Артаньян і три мушкетери». (Епізод, знятий на Львівщині, подано нижче).

Номер слайду 4

Та найперше, чим цікавий Підгорецький палац туристам зі всього світу – це містика. Загадкові історії про білу постать жінки, яку начебто бачив чи не кожен другий місцевий житель, та незвичайна енергетика всього замку приваблює на Львівщину все більше відвідувачів. Тут вже побували знімальні групи «Битви екстрасенсів», «Мисливців за привидами», «Місця сили» та багатьох інших проектів. І найцікавіше, що всі вони в один голос стверджують: тут таки живуть привиди і палац справді є місцем паранормальних активностей. Тож двері у потойбічний світ тут залишаються привідчиненими…

Номер слайду 5

5 цікавих фактів про Підгорецький замок. В ансамбль Підгорецького замку входять оточені складною оборонною системою триповерховий палац, костел і парк. Замок споруджено протягом 1635-1640 рр. на місці давнішого укріплення, яке згадується ще в 1530 році. При вході, на мармуровій таблиці був напис про призначення замку: “Вінець ратних трудів — перемога, перемога — тріумф, тріумф — відпочинок”. Тобто, замок був призначений для відпочинку коронованого гетьмана Станіслава Конєцпольського. На південному фасаді двору замку знаходиться сонячний годинник, який показує середньоєвропейський час. Після ліквідації музею тут створили санаторій для хворих на туберкульоз. У 1956 в санаторії виникла пожежа. Протягом трьох днів вигоріли всі розкішні інтер‘єри. Два роки стояв замок без дахів. Ремонтні роботи завершилися в 1960-му році, після чого замок знову використовувався для лікування хворих.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Дякую за увагу!

pptx
Додано
4 листопада 2021
Переглядів
1965
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку