Презентація «Пір’я з ниток у техніці макраме»

Про матеріал
Майстер-клас «Пір’я з ниток у техніці макраме» містить в собі обладнання з кількістю необхідного матеріалу та інструктивну карту з виготовлення прикраси. Презентацію можна використовувати як на уроці в школі чи позаурочних заняттях, так і в дистанційному форматі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Пір’я з ниток у техніці макраме»Овсієнко Аліна Володимирівна. Керівник гуртка з декоративно-прикладного мистецтва. КЗО «Криворізький ліцей «Гранд» ДОР»Майстер-клас для дітей 10-12 років. Мета: навчити учнів працювати в техніці макраме, сприяти формуванню художнього смаку, розвивати сенсомоторику - узгодження в роботі очі і руки, прагнення до пізнання й оволодіння специфікою цього виду майстерності.

Номер слайду 2

Тип заняття: Формування практичних умінь і навичок. Обладнання: Пряжа (склад: 50% бавовна, 50% акрил), ножиці, лінійка, шпажка, пінцет, перлинка, розчістка.

Номер слайду 3

Техніка безпеки на уроках макраме. При виконанні робіт з макраме необхідне дотримувати ряд правил техніки безпеки і протипожежних норм. Це важливо не тільки для збереження життя і здоров'я виконавця макраме, але і для якості роботи. Ці правила можна звести до наступних пунктів:

Номер слайду 4

Вступне слово. Забуте мистецтво макраме, настільки популярне в 90-х роках минулого століття, знову входить в моду. За допомогою цієї техніки можна створювати дуже і дуже цікаві інтер'єрні речі - настінні панно, кашпо, штори і накидки на меблі. Крім того, це доступна техніка для створення прикрас та біжутерії. Пір'ячко можуть прикрасити як ваш будинок, так і ваші особисті аксесуари.

Номер слайду 5

Інструктивна карта з виготовлення прикраси. Нарізаємо нитки по 15см – 70шт. (залежно від товщини пряжі). Колір вибираємо довільно, якщо пір’я буде частиною панно, то враховуємо кольорову гаму. Наступна нитка 50 см. Нитку згинаємо навпіл. На шпажці її закріплюємо вузлом та надягаємо перлину.

Номер слайду 6

До складеної навпіл нитки (основи), підкласти знизу нитку, складену навпіл довжиною, так щоб згин був направлений вліво (нитка 1)Беремо другу нитку (нитка 2), також довжиною, складаємо, та просовуємо в попередню. Просовує нитку 2 в нитку 1 Витягуємо вільні кінці нитки 1 Берем вільні кінці нитки1 та нитки 2 Затягуємо вузол

Номер слайду 7

Нав’язуймо вузли до кінця. Всі вузлики щільно підтягуємо, щоб каркас пір’я був міцний та гарно тримався. В кінці зв'язуємо нитки основи по одній з боковими, та ще раз основу, щоб виріб тримався.

Номер слайду 8

Завершальний етап. Розчісуемо наш виріб з обох сторін почерзі, щільно притискаючи посередині Озброюємося ножицями і відсікаємо все зайве, надаючи пір'ячку акуратну форму. Можна закруглити верх пір'я, щоб вони виглядали більш природно.

Номер слайду 9

Фото готових робіт

Номер слайду 10

Заключне слово вчителя Макраме – вид декоративно-ужиткового мистецтва, що має досить давню історію. Макраме багато разів переживало підйоми та падіння інтересу до нього. В наш час особливого шику набувають вироби, зроблені своїми руками – hand-made. Мистецтво макраме переживає нову хвилю популярності та визнання, велика кількість людей зробили його своїм хобі. Робота з плетіння всіх виробів починається з кріплення ниток на основу, яке можна виконати у кілька способів. З ними ми познайомимося на наступних заняттях.

Номер слайду 11

Дякую за увагу. Фото  творчої роботи надсилайте на електронну поштуnikki.svarovski@gmail.com

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Цецхладзе Марина Борисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
1 квітня 2022
Переглядів
1479
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку