Презентація "Пісенні візерунки" 1 клас

Про матеріал
Мета даної презентації ознайомити з поняттям пісні та її складовими; розвивати вміння учнів уважно слухати музику та висловлювати власні враження від прослуханого твору; на слух визначати засоби музичної виразності творів; вміння повторювати мелодичний малюнок пісень; виховувати любов до української музики.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пісенні візерунки

Номер слайду 2

Над містом, над лісом, над полем, над гаєм. Весела пісня дзвінко лунаєПро щедрість, добро, про щасливу родину,Про мирну й багату мою Україну.

Номер слайду 3

Пісня — це словесно-музичний твір, який співають дорослі й діти. Її може виконувати одна людина або кілька людей.

Номер слайду 4

Мелодія складається з нот, які чергуються іутворюють чудові мелодійні візерунки. Перші в житті пісні, які чує людина в ранньому віці,— це колискові.

Номер слайду 5

Давайте прослухаємо дві пісні (Н. Матвієнко «Колискова» і українська народна дитяча пісня «Грицю, Грицю, до роботи»).

Номер слайду 6

Давайте прослухаємо дві пісні (Н. Матвієнко «Колискова» і українська народна дитяча пісня «Грицю, Грицю, до роботи»). Чим пісні схожі?Чим відрізняються?

Номер слайду 7

У піснях найчастіше чергуються заспів і приспів. В образотворчому мистецтві є багато малюнків, які створюються шляхом чергування, — це орнаменти.

Номер слайду 8

Музика грається за допомогою музичних інструментів. Сьогодні познайомимось з новими музичними інструментами.

Номер слайду 9

Вправа для розспіву

Номер слайду 10

Ходить Гарбуз по Городу питається свого Роду. Ой чи живі чи здорові Всі Родичі Гарбузові!Обізвалась Жовта Диня Гарбузова ГосподиняІще живі та здорові Всі Родичі Гарбузові!Обізвались Огірочки Гарбузові Сини-ДочкиІще живі та здорові Всі Родичі Гарбузові!Обізвалася Морквиця Гарбузовая СестрицяІще живі та здорові Всі Родичі Гарбузові!Обізвались Буряки Гарбузові СвоякиІще живі та здорові Всі Родичі Гарбузові!Обізвалась Бараболя а за нею і КвасоляІще живі та здорові Всі Родичі Гарбузові!

pptx
Додано
14 листопада 2021
Переглядів
1722
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку