Презентація "Письмо великої літери "Ш"

Про матеріал
Презентація допоможе дізнатись, як правильно писати велику літеру "Ш", містить додаткову інформацію про шипшину, направлена на розвиток у дітей мислення та зв'язного мовлення
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Розглядання малюнка шипшини. Робота за віршем. Дуже прості в мене квіти,Але ніжні, запашні. Люблять бджоли їх і діти —Колючки їм не страшні. Восени ж як скину листя,Ягідками приберусь. Кожна гілка, як в намистіЯ ... зовусь.

Номер слайду 3

Чим корисна ШИПШИНА?Це один із найкращих засобів для профілактики та лікування застуди. Він зміцнює імунну систему і попереджає розвиток хвороби. 

Номер слайду 4

ПОБУДУЙТЕ СЛОВО «ШИПШИНА» З ПАЛИЧОК

Номер слайду 5

— Зіставимо велику букву Ш — друковану і рукописну.— Що у них спільного?— А що — відмінного?— Назвіть слова, у яких ми чуємо звук [ш].

Номер слайду 6

Велика буква відрізняється від малої лише розміром. Вона складається з трьох прямих подовжених паличок із заокругленнями. Починаємо писати нижче від міжрядкової лінії, ведемо вгору праворуч, заокруглюємо під міжрядковою лінією і ведемо подовжену паличку вниз (як у великій «И»). Біля нижньої рядкової заокруглюємо праворуч і ведемо похилу лінію вгору до міжрядкової. Не відриваючи руки, пишемо ще дві прямі похилі подовжені палички із заокругленнями внизу. У верхній частині, над рядком, вони закривають лінії заокруглення.

Номер слайду 7

Робота в зошитах

Номер слайду 8

«Біном фантазії»— Назвіть два слова, у яких пишеться літера «ша».— Складіть усно речення, у якому вживатимуться ці два слова.

pptx
Додано
5 лютого 2023
Переглядів
892
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку