Презентація "Письмовий твір-опис природи в художньому стилі (за картиною Юрія Камишного «В краю лілей»)"

Про матеріал
Письмовий твір-опис природи в художньому стилі (за картиною Юрія Камишного «В краю лілей»)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Письмовий твір-опис природи в художньому стилі (за картиною Юрія Камишного «В краю лілей») Чайка В. МБаранівський ліцей №1

Номер слайду 2

Біографія Працює маслом в реалістичній манері. Роботи художника знаходяться в багатьох приватних колекціях в Україні та за кордоном. Улюблена тематика - українське село, його старовина. Юрію Камишному притаманне філософське бачення світу, створеного його пензлем. Про це свідчать і назви його творів. Народився 25 квітня 1962 р. в м. Житомир. Юрій навчався у Житомирській художній школі, а згодом закінчив Одеське державне художнє училище ім. М. Грекова (1982). З 1992 р член Національної спілки художників України. А з 2005 року – член Міжнародної Спілки художників під егідою ЮНЕСКО та Міжнародної професійної спілки художників.

Номер слайду 3

Основні твори«Натюрморт із фруктами» (1985),«Натюрморт з осою» (1989),«З бабусиних долонь. Осінь» (1991),«Земля і Небо» (1994),«Натюрморт з абрикосом» (1995),«Літо стрекоче» (1996),«Узимку» (1998), «Вечір» (1999),«Бабусині вишні» (2000),«Жовтий світ» (2001),«Я теж україночка» (2004),«Сніг на коси» (2005),«Не запрошена у вирій» (2008),«Ті, що за нас несуть хрест» (2008),«Знак двох» (2009),«Молитва за незігрітих» (2010)

Номер слайду 4

Роботи Юрія Камишного зберігаються:в експозиції Львівської галереї мистецтв,музеї ім. Лесі Українки м. Київ,в Культурному центрі України в Москві,в Одеському музеї ім. М. К. Реріха,музеї Лесі Українки м. Новоград-Волинський,Житомирському обласному літературному музеї,Центрі Української Культури та Мистецтв м. Київа,в колекціях Президентів України - Л. Д. Кучми, П. О. Порошенка, Патріарха Володимира, найтитулованішого спортсмена України - Сергія Бубки та приватних колекціях в Україні й за кордоном.

Номер слайду 5

Премії, нагороди:1994 - стипендіат обласного Фонду культури.1996 - лауреат міського конкурсу "Людина року-96" в номінації "Кращий художник".2001 - лауреат премії ім. Лесі Українки Житомирського обласного відділення Українського фонду культури.2006 - лауреат міжнародної премії ім. М. К. Реріха.2008 - лауреат всеукраїнської премії ім.Івана Огієнка.2008 –заслужений художник України.2009 - відзнака "За заслуги перед містом" ІІІ ступеня.2011 - лауреат всеукраїнської літературно-мистецької премії ім.Івана Нечуя-Левицького.2013 - відзнака Житомирської обласної ради "Честь і слава Житомирщини".2016 - народний художник України. 2017 - відзнака "За заслуги перед містом" ІІ ступеня.2018 - відзнака Житомирскої областної ради "Почесний Амбасадор Житомирщини". 

Номер слайду 6

Опис – це висловлювання, у якому йдеться про ознаки предмета. Вони є постійними або одночасними. В описі йдеться про ознаки всього предмета та про ознаки його окремих частин. Основна частина (опис зображуваної на картині природи). Висновок (ставлення до зображеного на полотні). Вступ (хто автор картини, як вона називається чи як можна назвати, який куточок природи описуватиметься). Структура опису природи: Художній опис відображає картину природи в яскравій, образній формі з метою емоційного впливу на читача.

Номер слайду 7

написані вірші та пісні, а також інструментальна медитативна музика до його робіт. Тож перш ніж описувати його картину, пропоную послухати пісню: Багато картин Юрія Камишного стали поштовхом до творчості інших людей:

Номер слайду 8

"В краю лілей"

Номер слайду 9

Дайте словесний опис побаченого:1. До якого жанру живопису слід віднести картину? 2. Яка пора року зображена на картині? Доведіть свою думку. 3. Що зображено на передньому плані картини? 4. На якій відстані прив’язані човни один від одного? 5. Як виглядає верба, до якої прив’язаний один із човнів? 6. Чим вкрита земля? 7. Опишіть, що бачимо на другому плані? (колір води, висота дерев, кущів) 8. Яка поверхня води?9. Зверніть увагу на колір неба.10. Визначте загальний колорит картини. 11. Яке загальне враження справляє на вас цей пейзаж?12. Як на вашу думку, чи вдало підібрана назва до картини?

Номер слайду 10

Доберіть ознаки предметів, зображених на картині: Гілля: розгалужене, кучеряве, кострубате …Стовбур: кремезний, тонкий, гладенький, потрісканий, товстий, кривий …Крона: густа, зелена, кучерява …Листя: зелене, зубчасте, блискуче, жовте, тонке, продовгувате … Небо: прозоре, блакитне, сіре, дощове, ясне, бездонне, захмарене, замріяне …Трава: зелена, суха, соковита, шовковиста, висока, стоптана, …Річка: широка, вузенька, глибока, заросла очеретом, лататтям, зіллям …Вода: прозора, каламутна, чиста, спокійна, лагідна, бурхлива, каламутна …Човен: старий, новий, полущений, великий, малий, довгий, широкий, красивий, дерев’яний

Номер слайду 11

Підберіть синоніми: Автор картини (художник, майстер пензля, співець природи, митець, живописець) Намалював (відтворив, передав, показав, розкрив, зобразив, створив) Полотно (картина, шедевр, мистецький витвір, твір мистецтва) Настрій від картини (веселий, сумний, піднесений, заспокійливий, надихаючий) Загальне враження (сподобалась, схвилювала, запам'яталась, вразила, залишилась в пам'яті)

Номер слайду 12

Завдання: Складіть твір-опис за картиною «В краю лілей»

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Куртєва Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
22 лютого 2022
Переглядів
6679
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку