Презентація Письмовий твір розповідного характеру з елементами роздуму в художньому стилі "Що важливіше – наполегливість чи скромність?"

Про матеріал
Презентація Письмовий твір розповідного характеру з елементами роздуму в художньому стилі "Що важливіше – наполегливість чи скромність?" містить теоретичний матеріал із теми - схеми, пам'ятки, цитати
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Письмовий твір розповідного характеру з елементами роздуму в художньому стилі Що важливіше – наполегливість чи скромність?

Номер слайду 2

Наполегливість — це вміння продовжувати, не зважаючи на почуття. Завзятість і наполегливість - це дуже важливі і дуже сильні вольові особові якості, які допомагають людині домагатися поставлених цілей, успіху і перемагати. Скромність - це риса особистості людини, що виражається в небажанні спеціально привертати увагу, демонструвати якісь переваги або знання, які відрізняють її від інших.

Номер слайду 3

Твір-роздумтвір-роздум на морально-етичну тему1234твір-роздум на суспільну темдопис дискусійного характерутвір-роздум на основі власного досвіду;Твір-роздум – твір, у якому повідомляються причини та наслідки дій, обговорюється проблема, формулюються відповідні висновки.

Номер слайду 4

Структура твору-роздуму

Номер слайду 5

Як підготуватися до написання твору-роздуму1. Сформулюйте тезу, яка буде виражати вашу згоду або незгоду (антитезу) з положенням, яке потрібно довести.2. Доберіть аргументи, які будуть доводити вашу тезу (антитезу). Для цього можна використати:особистий досвід; досвід інших людей (за їхніми розповідями);тексти з книжок, журналів, газет;довідкову літературу;радіо- та телепередачі;матеріали інтернету (але будьте обережні).

Номер слайду 6

Як підготуватися до написання твору-роздуму3. Аргументи мають бути переконливими (побудованими на логічності та послідовності їх мовленнєвої презентації), доречними, конкретними та різноманітними:факти з історії та життя відомих історичних осіб, які є частиною загального історичного досвіду людства і мають велике значення для переконання;приклади з художньої літератури збагачують розповідь, підсилюють авторську позицію і характеризують автора твору як вдумливого читача, обізнаного у світовій (або національній) літературі4. Дайте назву вашому майбутньому твору (якщо вона вам не запропонована).5. Складіть план твору.6. Подумайте над мовленнєвими засобами, які потрібно використати, щоб ваше висловлювання було послідовним, аргументованим, емоційним і цікавим.

Номер слайду 7

Спеціальні слова та вирази у творі-роздумі: Теза: я думаю…, я вважаю…, мені здається…, на мою думку…, на моє переконання… Аргументи: я так вважаю, тому що…; аргументом на користь моєї думки є такий приклад…; на згадку приходять герої…, яскравим прикладом моєї думки є…; говорячи про …, не можна не згадати…; історія також дає багато прикладів…; хочу навести приклад з власного життя… Висновок: отже, можна сказати, що…; підсумовуючи, можна зробити висновок, що…; отже, бачимо, що…; на завершення свого роздуму зазначу, що…

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

План 1. 2.3.4.

pptx
Додано
26 грудня 2022
Переглядів
9774
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку