Презентація "Пісні про кохання". Допоміжний матеріал для вивчення усної народної творчості в 9 класі.

Про матеріал
У презентації подано класифікацію пісень про кохання, їхні особливості. Розрахований для учні 9 класі для систематизації теми "Види родинно-побутових пісень (про кохання, про сімейне життя, жартівливі). Культ романтизованих почуттів, сентиментальний пафос, традиційна символіка".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Види родинно-побутових пісень про кохання, про сімейне життя, жартівливіВолодимир Дідула

Номер слайду 2

— У чому, на вашу думку, виявляються зв’язки літератури і фольклору?— Який із цих двох видів словесного мистецтва є давнішим? Аргументуйте своє твердження.— Як і чому виник фольклор?— Чи знаєте ви, хто вперше запровадив цей термін?— Назвіть характерні особливості усної народної творчості. Як ви вважаєте, чи зазнали вони змін у наш час? Якщо так, то яких саме?

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Фольклор і літератураа) творчість колективна;б) філософська лірика;в) прізвище автора твору відоме;г) передається в письмовій формі;ґ) історичні пісні;д) прислів’я та приказки;е) усна народна творчість;є) літописи;ж) зображає життя за допомогою словесних художніх образів;з) поділяється на три роди: епос, лірика, драма.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

родинно-побутові пісніВідображають почуття, переживання, думки людини, пов’язані з її особистим життям, подіями в сім’ї, родинними стосунками. За тематикою вони поділяються на три групи: пісні про кохання; пісні про сімейне життя (родинні стосунки),пісні про трагічні сімейні обставини (вдовині, сирітські і т.п.).

Номер слайду 7

Джерелаhttps://www.bohdan-digital.com/userfiles/file/catalog/review_file_390915977.pdfhttps://www.google.com.ua/search?q=цвіте+терен&tbm=isch&ved=2ah. UKEwjlof. TA4 Mvk. Ah. WNza. YKHSPd. CXs. Q2-c. Ceg. QIABAA&oq=цвітете&gs_l=img.1.0.0i10i24.29115.30646..32715...0.0..0.295.1081.0j6j1......0....1..gws-wiz-img.......0j0i30. Xx. Ah. EAakju. U&ei=9 Hh6 Xe. XXD42bmw. Wjuqf. YBw&bih=626&biw=1326&client=opera&hs=xv#imgrc=h. AVhv. QTPV0 S3 MM

pptx
Додано
5 листопада 2020
Переглядів
2157
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку