Презентація "Південна Америка" 4 клас

Про матеріал

Матеріал до уроку природознавства у 4 класі для вивчення теми "Материки", підтеми "Південна Америка". Презентація відповідає оновленій програмі та підручнику для 4 класу Гільберг, Сак.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Південна Америка — четвертий за площею материк планети. Презентація 4 клас ФУРДЬ М.Ю.

Номер слайду 2

Південна Америка розташована в Західній півкулі. перетинає екватор. береги Південної Америки омивають води Тихого та Атлантичного океанів. більшу частину території займають рівнини. уздовж узбережжя Тихого океану простяглися найдовші гори на Землі — Анди. 

Номер слайду 3

Найвища точка Анд — вулкан Аконкогуа. Його висота над рівнем моря 6960 м

Номер слайду 4

Південна Америка більшість території розташована в жаркій смузі. Лише південна частина материка перебуває в помірній смузі. Упродовж року на більшості території температура повітря становить +20...+28 °С. Зими як такої немає. У помірній смузі дещо холодніше. Узимку температура може опускатися до 0 "С. У горах узимку бувають морози.

Номер слайду 5

Південна Америка Опадів на території Південної Америки випадає дуже багато. Це найвологіший материк на Землі. Проте опади на розподілено нерівномірно. Найбільше опадів випадає в районі екватора, найменше — у помірній смузі на узбережжі Тихого океану. На території материка є багато річок. Тут протікають найдовші річки планети, які беруть початок у горах і впадають в Атлантичний океан. Це — Амазонка, Парана, Оріноко. Амазонка — найдовша, найширша і найглибша річка на Землі. Вона повноводна впродовж усього року. Ширина річки сягає кілька кілометрів. Береги Амазонки вкриті тропічними лісами

Номер слайду 6

Річка Амазонка Водоспад Анхель На одній із приток річки Оріноко є найвищий водоспад на Землі — Анхель . Його висота — понад 1000 м.

Номер слайду 7

По обидві сторони від екватора простяглися вічнозелені та багатоярусні тропічні ліси. Тропічні ліси Південної Америки більш вологі, ніж в Африці, тому там різноманітніший рослинний і тваринний світ. У верхньому ярусі лісу ростуть дерева з розлогими кронами заввишки до 80 м, під ними — пальми, фікуси, банани, ананаси, папайя (або динне дерево), какао (або шоколадне дерево), ліани, орхідеї . Орхідеї     Какао     Папайя

Номер слайду 8

Тварини тропічних лісів Анаконда      Колібрі  Ара Ягуар   Лінивець  Гарпія

Номер слайду 9

Тапір  Мурахоїд  Нанду Тварини саван Південної Америки

Номер слайду 10

У Південній Америці розташовано 12 країн світу. Великими країнами на материку є Бразилія (столиця — місто Бразиліа), Аргентина (столиця — місто Буенос-Айрес)та Чилі (столиця — місто Сантьяго).

Номер слайду 11

Видобування залізної руди Гідроелектростанція на річці Парана

Номер слайду 12

Стадо альпак Левові тамарини золоті

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Грищенко Олена Георгіївна
    Дякую за змістовну та цікаву презентацію!
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
8 липня 2018
Переглядів
33577
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку