Презентація "Пізнання себе та своїх можливостей"

Про матеріал
Презентація до уроку Я досліджую світ з теми "Пізнання себе та своїх можливостей" за підручником Я досліджую світ: частина 2, 3 клас. Автори: І. Жаркова, Л. Мечник, Л. Роговська, Л. Пономарьова, О. Антонов.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пізнання себе та своїх можливостей

Номер слайду 2

Розумова розминка. Яких порад потрібно дотримуватися, щоб мати охайну й привабливу зовнішність?Що таке зовнішність людини?

Номер слайду 3

Чим ви любите займатися у вільний час?Які у вас є захоплення?Часто захоплення людини збігаються з її здібностями. Наприклад, людина захоплюється музикою та співом, тому що має гарний голос і хороший слух. Вона займається своїм улюбленим заняттям, не шкодуючи ні часу, ні сил.

Номер слайду 4

Сьогодні на уроці ви дізнаєтеся, як потрібно виявляти й розвивати свої здібності. Ви ознайомитеся з досягненнями українців, які наполегливо працювали над розвитком своїх здібностей.

Номер слайду 5

Пізнання себе та своїх можливостей. Тема сьогоднішнього уроку:

Номер слайду 6

Кожна людина від народження володіє певними здібностями, завдяки яким має можливість чогось досягти, стати успішною. Здібність — це здатність людини виконувати певну роботу.

Номер слайду 7

Розгляньте малюнки. Обговоріть, які здібності притаманні дітям.

Номер слайду 8

Щоб пізнати свої здібності, ви маєте не байдикувати, а чимось захоплюватися, займатися якоюсь діяльністю. Наприклад, розпочати малювати чи співати, танцювати чи писати вірші, займатися певним видом спорту чи створювати якісь цікаві саморобки. У процесі діяльності ви зможете виявити, що вам Найбільш подобається, найкраще вдається, тобто до чого ви маєте здібності.

Номер слайду 9

Якщо ви виявите в собі акторські таланти, розпочніть займатися в театральному гуртку. Маєте здібностідо занять спортом, виберіть «свій» вид спорту та запишіться в спортивну секцію. Якщо у вас нахил до малювання, відвідуйте художню школу тощо.

Номер слайду 10

Ваші здібності — це ваші можливості, які можуть перетворитися у дійсність лише за певних умов. Поміркуйте, за яких умов ваші здібності зможуть перетворитися у дійсність?Щоб ваші здібності перетворилися в дійсність, їх потрібно розвивати та вдосконалювати. Для цьоготреба мати бажання, бути працелюбними, наполегливими та старанними. За цих умов вам усе вдасться і визможете досягти успіху. Доказом цього є життя видатних людей.

Номер слайду 11

Розгляньте світлину і прочитайте текст, що поруч з нею.

Номер слайду 12

Отже, ваші можливості в значній мірі залежать від ваших здібностей. Виявляйте свої здібності та наполегливо працюйте над їх розвитком.

Номер слайду 13

Робота в зошитіВідкриваємо в зошиті с. 45-46

Номер слайду 14

Позначити «+» здібності, які притаманні тобі

Номер слайду 15

2. Записати відповідь на запитання. Що ти робиш для розвитку своїх здібностей?

Номер слайду 16

3. Дописати речення за зразком. Щоб здобути професію перекладача, потрібно розвивати пам’ять і увагу, добре знати рідну мову та вивчити кілька іноземних мов. Щоб здобути професію інженера-конструктора, слід. Щоб стати професійним спортсменом, необхідно вміло користуватися засобами креслення, отримати належну освіту, вміти креслити та малювати. слідкувати за своїм здоров’ям, вести здоровий спосіб життя та наполегливо тренуватись у вибраному напрямку.

Номер слайду 17

Щоб здобути професію кухаря, належить …Щоб стати художником, варто … Щоб стати письменником, потрібно … Щоб здобути професію вчителя, слід … Щоб стати музикантом чи співаком, необхідно …

pptx
Додано
2 травня 2022
Переглядів
3748
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку