Презентація "Планети - гіганти"

Про матеріал
В цій презентації розповідається про планети , які відносяться до групи гігантів. А також цікаві факти про них.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Юпітер. Юпітер, який був названий на честь наймогутнішого бога римської міфології, це найбільша планета Сонячної системи. Недавно з’явилися гіпотези щодо можливості існування життя у хмарах Юпітера тому, що його ат­мосфера має всі компоненти, які є необхідними для появи життя. Деякі шари хмар є теплі та відносно комфортні для існування навіть земних мікроорганізмів. Планета має потужне магнітне поле, радіаційні пояси інтенсивніші земних. Доба триває 9 год 50 хв; радіус = 11,2 RЗ, маса = 318 MЗ, тривалість року 11,2 з.року

Номер слайду 4

Сатурн. Сатурн —це найвіддаленіша, названа на честь батька головного бога Юпітера, цю планету знали астрономи ще у стародавні часи. Сатурн є найкрасиві­шою планетою Сонячної системи, бо має каз­кове кільце, яке зачаровує і дітей, і дорослих . Атмосфера цієї планети подібна атмосфері Юпітера. Доба триває 10 год 14 хв; радіус = 9,4 RЗ, маса = 95 MЗ, тривалість року 29,5 з.року.

Номер слайду 5

Уран. Ця планета, названа на честь бога неба Уран і є по-справжньому блакитною планетою. Уран виділяється з усіх планет тим, що його екватор нахилений до площини орбіти під кутом 98°, а це призводить до унікальної зміни пір року. Полярні кола роз­ташовуються майже на екваторі, а тропіки — біля полюсів. Спеки не буває, бо Уран отримує від Сонця набагато менше енергії, ніж Земля, і температура верхніх шарів атмосфери не піднімається вище за -215 °С. Доба триває 17 год 14 хв; радіус = 4 RЗ, маса = 14,6 MЗ, тривалість року 84 з.роки.

Номер слайду 6

Нептун. Назву планеті дали на честь бога підводного світу. Нептун має період обертання 164,8 земного року. Ця планета має внутрішнє джерело енергії, бо випромінює у кос­мос тепла майже втричі більше, ніж одержує йо­го від Сонця. Під хмарами температура атмосфери підвищується до +700°С. Отже, , вода там не мо­же перебувати в рідкому стані. Загадкою цієї планети є виникнення сильних вітрів на холодній планеті.

Номер слайду 7

Планети гіганти: цікаві факти-- У кожної планети-гіганта в центрі є своє тверде ядро. За мірками самих планет-гігантів ядро ​​це абсолютно невелике, однак якщо порівнювати ці ядра з ядрами планет земної групи, то будь-яке з них набагато більше ядер земних планет.-- Кожен пам’ятає, що Сатурн знаменитий своїми кільцями, але далеко не всі знають про наявність таких же кілець і у інших чотирьох планет, вони мають трохи інший хімічний склад і менш помітні, тим не менш, при спостереженні за гігантами за допомогою астрономічної техніки можна їх побачити .-- Планети гіганти мають велику кількість супутників. У Юпітера налічується 67 супутників, у Сатурна 62 супутника, у Урана 27, а у Нептуна лише 14 супутників. Для порівняння у Землі є лише один супутник – це всім відомий Місяць. Супутники гігантських планет становлять особливий інтерес для вчених, оскільки на деяких з них може існувати життя.-- Юпітер настільки величезний, що при бажанні він може вмістити всі планети Сонячної системи разом узяті. Цікаво, що при таких гігантських розмірах Юпітер обертається з величезною швидкістю. Якщо на Землі день триває 24 години, то на Юпітері він дорівнює всього лише 10 годинам.

Номер слайду 8

Дякую за увагу

pptx
Додав(-ла)
Майданюк Марія
До підручника
Природознавство 4 клас (Андрусенко І.В.)
Додано
1 жовтня 2019
Переглядів
12324
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку