Презентація "Платформа Moodle : переваги та недоліки"

Про матеріал
Навчальна платформа, яка надає безкоштовний доступ для здобувачів освіти - платформа Moodle . Має свої переваги та недоліки. Презентація допоможе більше дізнатися про можливості платформи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Під час воєнного стану дистанційні школи надають безкоштовний доступ до навчання. Команда МОН підготувала перелік шкіл і організацій, які можуть допомогти дітям і сім’ям

Номер слайду 3

ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯВ ШКОЛІ: ПРОСТІР МОЖЛИВОСТЕЙHUMAN ШКОЛА. Зручні та сучасні інструменти для навчального закладу (система управління навчанням, аналітика, шкільна соцмережа, рефлексія). Безкоштовно для державних ЗЗСО. НОВІ ЗНАННЯ. Електронні класні щоденники та журнали. Зручна система дистанційного навчання. Заклад освіти повинен бути приєднаним до системи "КУРС "Школа"".

Номер слайду 4

ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯВ ШКОЛІ: ПРОСТІР МОЖЛИВОСТЕЙЄДИНА ШКОЛА. Інформаційно-комунікаційна система, призначена для закладів освіти, учнів та їх батьків, включає електронні журнал та щоденник. Є мобільний додаток. Рекомендована МОН України. MOODLE. Навчальна платформа, яка допоможе створити ефективне інтернет-навчання у власному середовищі. Можливість створювати курси, близько 20 видів діяльностей. Є мобільний додаток.

Номер слайду 5

ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯВ ШКОЛІ: ПРОСТІР МОЖЛИВОСТЕЙGOOGLE CLASSROOM. Безкоштовний веб-сервіс, створений Google для закладів освіти. Є мобільний додаток.

Номер слайду 6

MOODLE абревіатура від MODULAR OBJECT ORIENTED DISTANCE LEARNING ENVIRONMENT - модульно об'єктно-зорієнтоване середовище навчання. Простими словами, це система, яка містить в собі всі курси дисциплін і кожен студент може входити в цю систему і працювати з тим чи іншим курсом. MOODLE розповсюджується безкоштовно як Open Source-проект, за ліцензією GNU GPL (іншими словами: Вам дозволяється копіювати, використовувати й змінювати програмний код). Система реалізує філософію «педагогіки соціального конструктивізму» та орієнтована насамперед на організацію взаємодії між викладачем та учнями, хоча підходить і для організації традиційних дистанційних курсів, а також підтримки заочного навчання. Автором концепції платформи MOODLE є австралієць Мартін Доуґіамас.

Номер слайду 7

Платформа Moodle (https://moodle.org/)НАДАЄ НАДАЄ НАДАЄ Дозволяє використовувати широкий набір інструментів для освітньої взаємодії вчителя, учнів та адміністрації закладу освіти. можливість подавати навчальний матеріал у різних форматах (текст, презентація, відеоматеріал, веб-сторінка; урок як сукупність веб-сторінок з можливим проміжним виконанням тестових завдань);можливість здійснювати тестування та опитування школярів з використанням питань закритого (множинний вибір правильної відповіді та зіставлення) і відкритого типів; можливість учням виконувати завдання з можливістю пересилати відповідні файли. Безкоштовна відкрита система управління дистанційним навчанням.

Номер слайду 8

Платформа Moodle. Крім того, система має широкий спектр інструментів моніторингу навчальної діяльності учнів, наприклад: щодо загального часу роботи учня/учениці з конкретним навчальним предметом, відповідними темами або складниками навчального матеріалу, загальної успішності учня/учениці або класу в процесі виконання тестових завдань тощо

Номер слайду 9

Moodle має у своєму інструментарії:форми здавання завдань; дискусійні форуми; завантаження файлів; журнал оцінювання; обмін повідомленнями; календар подій; новини та анонси; онлайн-тестування; Вікі-ресурси.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

ПЕРЕВАГИ ТА НЕДОЛІКИБезсумнівно, великою перевагою є можливість вибору часу, присвяченого навчанню, а також темп набуття знань відповідно до індивідуальних потреб студента. Студент вирішує, коли і де він навчається. Е-навчання дозволяє мінімізувати страх чи сором'язливість студентів. Це дає можливість задавати питання електронною поштою, чатом, дискусійними форумами. Окрім багатьох інших переваг використання електронного навчання, важливим аспектом є постійне збільшення кількості навчальних матеріалів, які можуть використовувати студенти. Найбільшим недоліком цієї системи є відсутність прямого контакту між студентом, викладачем та іншими учасниками курсу. Іншою проблемою є відсутність мотивації та самодисципліни, які є важливими у випадку дистанційного навчання. Дослідження показують, що значна частина людей, які починають курси електронного навчання, не закінчують його. Також є люди, які скептично ставляться до використання комп'ютерного обладнання або мають труднощі з експлуатацією. Користувачі Moodle часто скаржаться на проблеми, які вони відчувають при налаштуванні системи

Номер слайду 16

 - Складне адміністрування та налаштування, для початківців користувачів може зайняти багато часу. Для налаштування Moodle необхідні технічні знання.- Для розробки власних курсів необхідно встановлювати і збирати з нуля. - Дизайн можна вибрати тільки з готових варіантів рішень. - В системі досить складний інтерфейс для роботи звичайних користувачів і викладачів, які завантажують свої матеріали для навчання. Тому для його вивчення потрібно витратити трохи більше часу. Освітня платформа Moodle приваблива для користувачів з багатьох обґрунтованих причин, але, як і у всіх інших CMS, у неї є свої недоліки. Система безкоштовна, і це плюс, але, якщо у вас не вийде її налаштувати, то все одно доведеться платити стороннім фахівцям за допомогу. Також знадобиться час для вивчення роботи платформи і її панелі управління. Більшість компаній вважають за краще вже готові рішення, але за такі пропозиції необхідно платити, в Moodle набір основного функціоналу повністю безкоштовний. Недоліки використання платформи Moodle

Номер слайду 17

  Система Moodle досить вимоглива по багатьом параметрам, але цікава

pptx
Додано
2 січня 2023
Переглядів
1965
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку