Презентація по темі "Масштаб та його види"

Про матеріал
Презентація для 6-го класу з теми " Масштаб та його види" В презентації є визначення "Масштаб" , "Числовій масштаб" , "Іменований масштаб" , "Лінійний масштаб". Як правильно записувать числовий, іменований, лінійний масштаб.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Масштаб та його види

Номер слайду 2

Масштаб-це ступінь зменшення довжини ліній на карті (плані, глобусі) порівняно з їх дійсними розмірами на земній поверхні. Масштаб показує, у скільки разів відстань на плані чи карті менше за відстань на місцевості.

Номер слайду 3

Види масштабів. Числовий масштаб.Іменований масштаб. Лінійний масштаб

Номер слайду 4

Числовий масштаб. Числовий масштаю-це дріб, чисельник якого-одиниця, а знаменник-число, що показує, у скільки разів на плані чи карті зменшені справжні відстаніЧисловий масштаб записується так:1:500001:50000001:6000

Номер слайду 5

Іменований масштабІменований масштаб — біля кожного числа записана назва одиниці вимірювання. Іменований масштб записується так: В 1 см - 500м. Або. В 1 см 500 м

Номер слайду 6

Лінійний масштаб. Лінійний масштаб- це основа масштабу. Відрізок прямої лінії, поділений на рівні частини. Біля кожної поділки написані числа, що відповідають відстані на місцевості. Лінійний масштаб позначається так:

Номер слайду 7

Домашнє завдання Вивчити визначення. Побудувати план своєї кімнати та записати послідовність своїх дій.

Номер слайду 8

Дякую за увагу!

pptx
Додано
30 жовтня 2021
Переглядів
1347
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку